Най-малко 1300 израелци са били убити по време на атаката

...
Най-малко 1300 израелци са били убити по време на атаката
Коментари Харесай

Жестоката статистика на конфликта: Общо 2500 са загиналите в Израел и Газа

Най-малко 1300 израелци са били убити по време на офанзивата на " Хамас " по Израел, подхваната от линията Газа, съобщи Ройтерс, като се базира на израелското държавно радио " Кан ".



По-рано през днешния ден израелските сили оповестиха, че измежду починалите и има минимум 220 техни военнослужещи , съобщи Ройтерс. 270 са телата , открити до момента на музикалния фестивал в израелската пустиня покрай линията Газа, нападнат от терористите от " Хамас ", съобщи Франс прес.

Същевременно министерството на опазването на здравето на линията Газа заяви, че броят на палестинските жертви е повишен на 1200, съобщи ДПА.

Около 5800 души са ранени , добавя министерството на опазването на здравето.



Израел наложи и цялостна обсада на гъстонаселената палестинска територия. Достъпът за внасяне на храна, гориво и лекарства за нея е спрян .

Около 340 000 от 2,3-те милиона поданици на Газа са били разселени поради израелските въздушни удари. От тях към 65 % са потърсили заслон в убежища или учебни заведения съгласно данни на Службата на Организация на обединените нации за съгласуваност на филантропичните действия в анклава.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР