Най-малко 127 души са загинали и 180 са били ранени

...
Най-малко 127 души са загинали и 180 са били ранени
Коментари Харесай

Стотици загинали и ранени след футболен мач в Индонезия

Най-малко 127 души са починали и 180 са били ранени при вълнения, избухнали след футболен мач в Източна Ява, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция. 

След като мачът от индонезийската Висша лига е приключил с победа на " Персебая " над " Арема ", на стадиона е имало няколко сбивания сред последователи на двата тима. Според локални източници хиляди почитатели на " Арема " излизат на терена, откакто техният тим губи. Твърди се също, че няколко играчи на " Арема " са били нападнати на терена. Полицията е употребила сълзотворен газ, с цел да разпръсне участниците в конфликтите, само че това е провокирало суматоха и стотици почитатели са се втурнали към изхода. Много от тях се задушили в блъсканицата, а други са били стъпкани от тълпата. 34  души са починали на място.   

Над 300 души са били откарани в околните лечебни заведения, само че доста от тях са умряли по пътя.

Двама от починалите са служители на реда.

Футболната лига на Индонезия е прекратена за една седмица, а на " Арема " е неразрешено да организира мачове до края на сезона.

Индонезийският президент Джоко Уидодо разпореди обзор на сигурността на футболните мачове в страната, заяви БГнес. На министъра на спорта и младежта, на началника на националната полиция и на ръководителя на Индонезийската футболна асоциация е подредено " да извършат задълбочена оценка на футболните мачове и процедурите за сигурност ", съобщи Уидодо в телевизионно изказване.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР