Най-малко 12 души с коронавирус са починали в болница в

...
Най-малко 12 души с коронавирус са починали в болница в
Коментари Харесай

Заразени с COVID-19 в Перу починаха в болница заради липса на кислород

Най-малко 12 души с ковид са умряли в болница в Северно Перу заради липса на в отделенията за интензивно лекуване. Трагедията се разиграла на 9-ти април в град Талара (регион Пиура), оповестява ТАСС. Кислородът в резервоара на болничното заведение приключил и доставчиците не го попълнили в точния момент , макар обстоятелството, че настояването им е било изпратено доста преди запасите да изтекат.
Oximan, който доставя О2 за лечебните заведения в региона на Пиура, съобщи, че газът се доставя от столицата Лима, а районът " няма нужните доставки " за пациенти с ковид. От началото на пандемията „ никоя болница не е претърпяла толкоз трагична обстановка “ , сподели Сезар Ореро, представител на омбудсмана за правата на индивида в района Пиура. Той и околните на умрелия желаеха от управляващите да извършат задълбочено следствие и да изправят виновните пред съда.
 Сирия праща на Ливан 75 тона О2 Сирия праща на Ливан 75 тона О2
Сирия изпраща О2 до Ливан, където 1 000 пациенти са на респиратори в лечебните заведения на страната, а незабавните доставки са покрай изчер...
На собствен ред представители на прокуратурата оповестиха началото на авансово следствие на събитията на нещастието в Талар. Въз основа на резултатите от него ще бъде взето решение за възможното формиране на наказателно дело. Напоследък Перу записва доста нарастване на броя на инфектираните и смъртните случаи от последствията от инфекцията с COVID-19.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР