Най-лошото свърши, каза днес губернаторът на Ню Йорк Андрю Куомо.

...
Най-лошото свърши, каза днес губернаторът на Ню Йорк Андрю Куомо.
Коментари Харесай

Губернаторът на Ню Йорк: Най-лошото мина, заразата е под контрол

Най-лошото свърши, сподели през днешния ден губернаторът на Ню Йорк Андрю Куомо. Той съобщи, че за последното денонощие в щата са умряли 671 души, което е най-малкият брой смъртни случаи за последната седмица, съобщи Ройтерс.

Жертвите на Ковид-19 в щата са общо 10 056 от началото на болестта, съобщи ДПА.

Куомо добави, че разпространяването на болестта е сложено под надзор и че броят на признатите в болница се е нормализирал.

В Ню Йорк - епицентъра на епидемията от ковид в Съединени американски щати, има три знака, които би трябвало да покажат резистентен спад, преди да се се каже, че епидемиологичният гърмеж навлиза в по-слабо рискова фаза, сподели кметът на най-големия американски град Бил де Блазио, представен от Ройтерс.

Тези знаци са: броят на одобряваните с Ковид-19 в болница всеки ден, броят на заболелите, настанени в интензивни отделения, и процентът на позитивни проби за вируса, уточни той.

" С задоволство означавам, че виждаме всичките 3 знака да се движат в вярна посока, т.е. спадат дружно ", сподели кметът. Де Блазио акцентира потребността нуждата от всеобщо тестване, преди специалистите да добият убеденост, че градът е навлязъл в нова фаза и може да вдигне рестриктивните мерки за обществено разграничаване.

В изказване по нюйоркския тв канал " Ен Уай 1 " той посочи, че броят на одобряваните в болница инфектирани с Ковид-19 сред 10 и 11 април е намалял от 464 на 383, което съгласно него е " доста намаляване ", а броят на болните на уред за изкуствено дишане е понижен от 857 на 835. Той прикани жителите на мегаполиса да продължат да съблюдават ограниченията за ограничение на разпространяването на ковид.

По последни данни на университета " Джон Хопкинс ", който събира сведенията за хода на епидемията, получени от федералните и локалните управляващи, в Съединени американски щати са регистрирани 556 000 инфектирани с вируса. Починалите са над 22 000, от които 6800 са в Ню Йорк.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР