„Най-лесно е да затворим училищата. Правим го централно – жертваме

...
„Най-лесно е да затворим училищата. Правим го централно – жертваме
Коментари Харесай

Красимир Вълчев: Най-лесно е да затворим училищата

„ Най-лесно е да затворим учебните заведения. Правим го централно – жертваме качеството на обучение, повреждаме душeвността на децата, караме родителите да стоят у дома. Избрахме обаче разновидността да се работи локално, с цел да има най-много присъствено образование, тъй като имаме вяра, че то е най-доброто”. Това разгласи просветителният министър Красимир Вълчев в утринния блок на " Нова телевизия ".

Към момента инфектирани с COVID-19 са 469 възпитаници и 453 учители. " Прави усещане, че учителите са доста повече и се заразяват доста по-често и стигат до признаци и боледуване ", сподели още той.

Според него просветителната система не е изолирана от това което се случва в страната.

„ Дори да се стигне до непълен образователен проект, нашата цел е да има оптимално присъствено образование. Най-лесно е да затворим всички учебни заведения, само че това значи да жертваме правото на децата на образование”, безапелационен бе Вълчев.

По думите му все още няма лесни решения, само че има прагови стойности, които са подадени от министъра на опазването на здравето.

„ Ако 15% от учениците или учителите в едно учебно заведение отсъстват заради признаци като тези на COVID-19, учебното заведение се затваря. Респективно – 20% от паралелката ", напомни министърът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР