Най-хубавата питка за най-важният празникНеобходими Продукти● мая - 20 г

...
Най-хубавата питка за най-важният празникНеобходими Продукти● мая - 20 г
Коментари Харесай

Питка за 3-ти март

Най-хубавата питка за най-важният празник

Необходими Продукти

● квас - 20 г суха
● топло мляко - към 300 мл
● захар - 1 с.л.
● брашно - 700 г
● сол - 2 ч.л
● яйца - 1 бр.
● масло - малко омекнало
● алено цвекло
● спанак

Начин на подготвяне

Разбърквам маята с топло мляко, захар и малко брашно и я оставям да се задейства. Пресявам брашното в дълбока купа, прибавям сол и задействаната квас, яйцето, масло и стартирам да меся тестото. Може и с миксер!

Ако употребявате миксер, откакто се смесят съставките, доомесете върху равна повърхнина до приемане на безпрепятствено тесто. Намазвам купа с олио.

Оформям тестото на топка и го слагаме в купата. Покривам и оставям на топло, до момента в който удвои размера си. Разделям на три елементи. Червената част от питката подготвям, като към тестото прибавям и сок от алено цвекло.

Достатъчно е единствено да изцедите една глава. Друг вид е да го настържете на ситно. Това обаче с изключение на цвета ще промени текстурата и усета на питката.

Зелената част върша, като пюрирам спанак и го прибавям към тестото. В правоъгална тавичка, подреждам завършените на фитили топка в следната поредност - бяло, зелено, алено.

Печем в авансово загрята на 180 градуса фурна за към 40 минути. В последните 15 минути, покрийте питката с фолио, с цел да не потъмнява доста от горната страна и да си личат цветовете ѝ.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР