Най-голямото културно и музикално събитие в края на 2010 г.,

...
Най-голямото културно и музикално събитие в края на 2010 г.,
Коментари Харесай

Софийска опера продължава традицията с гала-концерта "Нова година"

Най-голямото културно и музикално събитие в края на 2010 година, което Софийска опера и балет с шеф професор Пламен Карталов, подарява на своята аудитория, е гала-концертът " Нова година " в Операта на 31.12.

Началото на тази традиция е сложена преди 15 години от маестро Пламен Карталов. От тогава до през днешния ден аудитория и актьори честват дружно настъпването на Новата година. По време на антракта феновете подвигат чаши за наздравица с алено шампанско. Двадесет и осем осъществявания на фрагменти от световноизвестни опери и балети доставят необикновено наслаждение и дават висшо прекарване на публиката.

На сцената се извършват творби от феноменалните: Чайковски, Верди, Пучини, Вагнер, Маскани, Понкиели, Ж. Бизе, У. Джордано, Гуно, К. Сен-Санс и други Особен интерес за феновете ще провокира част от бъдещата режисура "Валкюра " на Вагнер, "Ездата на валкюрите " от трето деяние на втората опера от тетралогията,чиято премиера ще бъде на 14.04.2011 година.

Изпълнители като мецосопрана Надежда Кръстева, която е солист на Виенската държавна опера, баритона Владимир Стоянов- солист в Метрополитен и в доста европейски театри, а също по този начин надарените и известни солисти на Софийска опера и балет като Костадин Андреев, Радостина Николаева, Румен Дойков, Цветана Бандаловска, Николай Павлов и други, ще бъдат цвета на грандиозното събитие в края на 2010 година.

Гала-концертът в Операта не може да бъде цялостен без балета. Вариациите на шута и адажио от III-то деяние на "Лебедово езеро " от Чайковски, испански танц от същия балет, Лебедът от "Карнавал на животните " от К.Сен-Санс, "Шехерезада " от Н.А.Римски-Корсаков и други в осъществявания на Вяра Начева, Сара-Нора Кръстева, Никола Хаджитанев и други, приключват короната на Новогодишния концерт в Операта. /БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР