Най-голямата японска железопътна компания „JR East” представи влакът „Hibari”, задвижван

...
Най-голямата японска железопътна компания „JR East” представи влакът „Hibari”, задвижван
Коментари Харесай

Япония тества влак, задвижван с водород

Най-голямата японска железопътна компания „ JR East” показа влакът „ Hibari”, задвижван с водород

Той беше показан на публицисти в пробна база в град Кавазаки, който се намира в непосредствена непосредственост до Токио, заяви осведомителна организация Киодо, представена от.

Очаква се тестванията на влака да стартират през втората половина на март по едно от трасетата в региона на японската столица.

Двигателят генерира електричество, което се съхранява в акумулатори с огромен потенциал, като химически комбинира водород от контейнер с атмосферен О2. В атмосферата се отделят единствено екологично чисти водни пари. Влаковете от този вид могат да изминат 140 километра с едно водородно зареждане. Те ще се употребяват в селските региони, където към момента се употребяват дизелови локомотиви.

Всяка година влаковете на „ JR East” изхвърлят в атмосферата към 2,5 милиона тона въглероден диоксид. Чрез въвеждането на нови технологии, в това число екологични водородни мотори, се чака до 2030 година това количество да бъде понижено на половина. До 2050 година „ JR East” възнамерява да понижи до нула своите въглеродни излъчвания.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР