Най-голямата вятърна турбина в света, която се предлага на пазара

...
Най-голямата вятърна турбина в света, която се предлага на пазара
Коментари Харесай

В Китай бе инсталирана най-голямата вятърна турбина в морето за рекордните 24 часа

Най-голямата вятърна турбина в света, която се предлага на пазара е била конфигурирана от нейния производител Goldwind единствено за 24 часа, твърди китайската компания в профилите си в обществените мрежи. Вятърната турбина е с номинална мощ 16 MW (мегавата) и с диаметър на ротора 252 метра, лопатките ѝ заемат повърхност от 50 000 квaдратни метра и е висока колкото 50 етажна постройка (146 метра). За невъобразимо късото време на апаратура са помогнали деликатното обмисляне и моделиране. Бързото инсталиране на офшорни вятърни турбини ще направи силата от тях доста по-евтина.

Вятърните турбини са извънредно значими в производството на електрическа енергия, употребявайки възобновими енергийни източници.

С повишаването на турбините се постанова те да бъдат инсталирани на по-голяма дълбочина в морето, което прави задачата по-трудна. Твърденията на Goldwind са добра вест за офшорната вятърна промишленост, защото демонстрират, че бързите съоръжения към този момент са вероятни, проправяйки пътя към по-бързото стартиране в употреба на сходни планове. По-рано през септември компанията разгласи сходно достижение със своята 14,3-мегаватова турбина.

16-мегаватовата турбина на Goldwind не чупи върхове по мощ, само че върхът за най-бързо време за инсталацията на такива планове значи доста много и не е нужно да мислите, че това е направено небрежно и по неприятен метод. Турбините GWH252-16MW към този момент са тествани при доста тежки метеорологични условия. Например, през септември тази година по време на ураган, вятърна турбина на компанията сложи международен връх за произвеждане на електрическа енергия за едно денонощие – 384,1 MWh. Това е задоволително за зареждането на към 170 000 жилища.

Европейските анализатори се оплакват, че повишаването на потенциала на вятърните турбини бързо изпреварва развиването на инфраструктурата. Докато те пишат отчетите си, китайците трансформират пейзажа. Обърнете внимание, че за Европа върхът към момента е инсталирането на 15-мегаватова вятърна турбина, която се намира в Дания и стои на сушата, а не в крайбрежните води, което е с порядък по-добре. За Китай построяването на 16-мегаватови вятърни турбини в намерено море се трансформира в рутина. В момента там се пуска в употреба 18-мегаватова централа с 280-метрови ротори и се приготвя градеж на 22-мегаватова централа, висока колкото Айфеловата кула.

Със своите вятърни турбини Goldwind гледа оттатък търсенето на зелена сила. Според това уеб страницата на компанията, тя създава турбините си в умна фабрика с нулеви въглеродни излъчвания, където силата се доставя благодарение на композиция от вятърни и фотоволтаични източници и ръководство на въглеродните излъчвания.

Компанията твърди, че нейните артикули са екологични и са проектирани по този начин, че да са леки и лесни за демонтиране и преработване.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР