Най-голямата в света компания за туризъм и пътувания, германската Туи

...
Най-голямата в света компания за туризъм и пътувания, германската Туи
Коментари Харесай

"Туи" продава хотели, за да се справи със загубите

Най-голямата в света компания за туризъм и пътувания, немската " Туи " (Tui), продаде три хотела, с цел да компенсира загубите от последното тримесечие вследствие на банкрута на самолетна компания " Ники " (Niki), съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

За интервала октомври-декември 2017 година компанията от Хановер регистрира стесняване на чистата си загуба с 15 % до 99.6 млн. евро по отношение на същия интервал през 2016 година.

Фалитът през декември на туристическата самолетна компания " Ники " (Niki), поделение на банкрутиралия немски авиопревозвач " Ер Берлин " (Air Berlin), докара до загуби от 20 млн. евро за " Туи ".

Макар компанията да усили облагата от личните си хотели и круизни кораби, оперативната загуба при туроператорската активност е повишена.

Печалбата преди лихви, налози и обезценка (EBITA) в цялата компания регистрира стесняване на загубата с 59 % на годишна основа до 25 млн. евро, до момента в който продажбите са се нараснали с 8 % до 3.5 милиарда евро.

Туроператорите нормално регистрират загуби през относително спокойния зимен интервал, който е обезщетен от по-големите облаги в разгара на сезона.

По-рано " Туи " заяви, че летните резервации са нарастнали с 6 % тази година. Приходите се чака да се усилят с 8 % по отношение на лятото предходната година.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР