Най-голямата в света компания за морски товарен транспорт Мерск (Maersk)

...
Най-голямата в света компания за морски товарен транспорт Мерск (Maersk)
Коментари Харесай

Корабният гигант Мерск спира превозите до Русия

Най-голямата в света компания за морски товарен превоз " Мерск " (Maersk) заяви през днешния ден, че краткотрайно ще спре всички контейнерни транспорти до и от Русия в подтекста на западните наказания против Москва след нахлуването ѝ в Украйна, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 1414
Мярката бе предшествана от сходен ход на сингапурската " Оушън нетуърк експрес " (Ocean Network Express - ONE), на немската " Хапаг Лойд ХЛАГ.ДЕ " (Hapag Lloyd HLAG.DE) и швейцарската Ем Ес Си (MSC).

Спирането, обхващащо всички съветски пристанища, няма да включва хранителни артикули, медицински и филантропични доставки, посочи " Мерск ".

" Тъй като стабилността и сигурността на нашите интервенции към този момент са директно и индиректно наранени от глобите, новите резервации за транспорт от " Мерск " в океана и вътрешността за и от Русия ще бъдат краткотрайно прекратени ", се показва в изказване на компанията.

Компанията обслужва направления на контейнеровози до Санкт Петербург и Калининград в Балтийско море, Новоросийск в Черно море и до Владивосток и Восточни на източното крайбрежие на Русия.

" Мерск " има 31 % от съветския пристанищен оператор " Глоубъл портс " (Global Ports GLPRq.L), който ръководи шест терминала в Русия и два във Финландия. Акционери на " Глоубъл портс " са също съветската държавна нуклеарна компания " Росатом " и съветският предприемач Сергей Шискарьов.

Компанията, чиято централа е в Копенхаген, има към 500 чиновници в Русия. Миналата седмица тя краткотрайно спря работа на всички пристанища в Украйна, където има към 60 чиновници в Одеса.

Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 1414  Санчес: Испания няма да даде оръжие на Украйна, единствено каски Санчес: Испания няма да даде оръжие на Украйна, единствено каски  Британски вицепремиер: Ще бъде търсена сметка за военните закононарушения против Украйна Британски вицепремиер: Ще бъде търсена сметка за военните закононарушения против Украйна  Български университет спомогна за евакуирането на студентка от Украйна Български университет спомогна за евакуирането на студентка от Украйна
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР