Най-голямата търговска верига у нас по брой магазини - Билла

...
Най-голямата търговска верига у нас по брой магазини - Билла
Коментари Харесай

Най-голямата търговска верига у нас ще отвори още 50 нови магазина

Най-голямата комерсиална верига у нас по брой магазини - " Билла България ", възнамерява да усили с 1/3-та магазините си до края на 2025 година. Това излиза наяве от тактиката на компанията, показана от изпълнителния й шеф Вигинтас Шапокас.

До края на годината сдружението ще оперира с 149 филиала в 46 града в страната, в които влизат 9 от тази година. През 2022 година ще бъдат отворени нови филиали в Перник, Сливен, Карлово и Смолян, като се чакат и 270 нови работни места.

За идната са планувани още 12 магазина, а за 2024-а и 2025-а - по още 18 на година. Така, в края на интервала австрийската верига ще има у нас близо 200 магазина - численост, която евентуално няма да бъде надмината от нейните съперници.
 BILLA България откри своя 7-ми магазин в град Бургас
BILLA България откри своя 7-ми магазин в град Бургас

Магазинът ще предложи разнороден подбор от над 4500 артикули

Бизнес проектът за разширението на мрежата за продажби ще бъде подсилен и с вложения в размер на към 50 милиона евро, който включва както средства за основаване на нови магазини, по този начин и за реновиране на към този момент съществуващи. Само през 2022 година са вложени 32 милиона за построяването на новите обекти и за подобряването на 12 съществуващи.

Увеличението на клоновата мрежа идва на фона на забележителен растеж в оборотите на сдружението. За първите девет месеца на годината BILLA осъществя 22,3% повече доходи от артикули и услуги по отношение на същия интервал на предходната година или 877 милиона лв..

По думите на мениджъра Вигинтас Шапокас българското сдружение се подрежда на второ място по финансови резултати в групата на REWE (в нея влизат веригите REWE, BILLA, Penny и IKI, опериращи в 10 държави). Изпреварва го само магазините Penny в Румъния.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР