Най-голямата система за съхранение на енергия от батерии на компанията

...
Най-голямата система за съхранение на енергия от батерии на компанията
Коментари Харесай

Невада разполага голямо акумулаторно хранилище на електроенергия за енергия на мястото на въглищна централа

Най-голямата система за предпазване на сила от акумулатори на компанията NV Energy в Невада се намира на територията на някогашна въглищна електроцентрала. Тя е проектирана да спести доста пари на клиентите.

Швейцарско-американската компания Energy Vault (NYSE: NRGV), профилирана в региона на съхранението на сила посредством акумулатори, построи 220 MW/440 MWh батерийна система за предпазване на сила (BESS) на Рейд Гарднър в Моапа, Невада. Той се намира на 50 благи североизточно от Лас Вегас. Системата ще се поддържа от компанията Energy Vault.

Новата BESS (Battery Energy Storage System) се намира на мястото на някогашната 557-мегаватова (MW) въглищна електроцентрала Reid Gardner Generating Station. Тя беше разрушена през 2019 година

Това е двучасова система за предпазване на сила, която съхранява и разпределя непотребната вятърна и слънчева сила. Тя се зарежда и разрежда всекидневно и изпраща съхранената сила от възобновимите източници в часовете на пиково ползване. По този метод сиситемата мощно подкрепя задоволяването на търсенето.

Главният изпълнителен шеф на NV Energy Даф Канън изясни това пред локалната телевизионна мрежа KTNV:

„ Часовете, за които [NV Energy] в действителност е заинтригувана, са от към 17:00 до 21:00 часа. Причината е, че по това време слънчевата сила стартира да понижава, защото слънцето залязва. И по този начин, до момента постоянно се постановяваше да излизаме на енергийния пазар и да купуваме сила, с цел да посрещнем потребностите точно сред 17:00 и 21:00 часа.

През последните няколко години плащахме приблизително по 250 $ за единица сила в тези часове. Новият план може да доставя същата сила за по-малко от 100 $ на час за същата единица сила “.

Законът за понижаване на инфлацията покрива 40% от цената на плана, възлизаща на 250 млн. $. Канън съобщи пред KTNV, че с помощта на новия BESS клиентите на компанията до края на 2024 година ще усетят 15-20% понижение на сметките си.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР