Най-голямата руска RnB звезда Тимати, който този петък ще зарадва

...
Най-голямата руска RnB звезда Тимати, който този петък ще зарадва
Коментари Харесай

Тимати: Искам да имам повече време за дъщеря си

Най-голямата съветска RnB звезда Тимати, който този петък ще зарадва родните почитатели с концерт в зала Универсиада, ще дойде у нас с частния си аероплан.

Скандалният рапър, който е и притежател на музикалната компания Black Star, ще кацне на Летище София в деня на концерта, в компанията на своя неизменим антураж – персоналния му помощник и стилист.

Неотдавна Тимати даде огромно изявление за съветското издание на най-престижното мъжко списание в света- GQ.

Кога започнахте да слушате хип-хоп?

Винаги съм обичал музиката, тъй като произхождам от музикално семейство. Завърших учебно заведение по цигулка и пиано. Баща ми обичаше The Beatles, Deep Purple и AC / DC, майка ми предпочиташе джаза. Първият път, когато пристигнах на рап концерт, стана инцидентно. Аз бях на 14.

Живеех в Лос Анджелис по това време и бях на концерта на Снууп Дог в блус клуб на Sunset Boulevard. Платих Щатски долар 15 за билета и бях шокиран: видях нещо, което не бях виждал на никое място другаде, усещах атмосфера на независимост. През тези три години, в които живеех в Америка, изследвах всички детайлности за тази просвета. А първото ми присъединяване на огромен фестивал беше с американската рап звезда Snoop.

Колко му платихте за това?
Не доста. Той се интересуваше от навлизането на съветския корпоративен пазар, тъй че сумата беше алегорична спрямо нормалните му такси. Но в границите на нашата договорка влизаше и организирането на пет или шест концерта в Москва, тъй че той получи своето.

Какъв съвет бихте дали на рапър, който пуска дебютен албум?

Много е значим първия сингъл. Първият сингъл от моя дебютен албум Black Star беше песента "В клуба ". Сега имаме мега-професионален екип в компанията, доста запаси за промоции, които преди нямах. И когато пуснах "В клуба ", Интернет се възпламени. Роля изигра и това, че за песента се говореше от уста на уста, а нощните клубове и музикалните канали я въртяха до дупка.

Платихте ли за ротацията на "В клуба "?

Никога. Ако платите един път - ще бъдете непрекъснато на платена ротация. Важно е да спечелите доверието, тв канали и медиите тогава ще са заинтригувани да ви излъчват.

Какъв ще бъде новият ви албум "Generation "?

Той ще включва всичко, което съм натрупал през годините на сцената. Това съм аз на 34 години - човек с опит, статут, бизнес, ясно изразена обществена и гражданска позиция. През годините цяло едно потомство е израснало с мен. Почти всички момчета от моята възраст към този момент имат фамилии. С този албум желая да накарам слушателите си да се пренесат на мислена машина на времето.

Кои създатели се интересуват от вас като продуцент?

Моята задача е да намеря човек без име, да разгадая гения му и да го направя суперзвезда, да го основа от нулата. Това е най-интересното. Такива бяха всички създатели в моята звукозаписна компания Black Star. С изключение на, може би, L`One, който имаше опит в групата "Марсилия " като клубен промоутър.

А имахте ли и провали?

Разбира се, имаше. Ние отменихме няколко плана, тъй като артистите бяха несериозни. Не бих желал да назова имена, с цел да не наскърбявам хората. Ние сме коригирали работата по този начин, че през последните две години не сме имали нито един подобен казус. Днес всички наши планове са самоподдържащи се и 70% от нашите активи са с най-високата доходност. Най-добрите реализатори на Black Star са: Mot, Egor Creed, L`One и Scrooge.

Как разпределяте времето си сред вашите отговорности - художник, продуцент, началник на продуцентска къща и татко на дребна щерка?

Работя без почивни дни и не дремя доста. Случва се да не отида в студиото и да не върша концерти, а единствено да се занимавам със срещи, стратегическо обмисляне и насърчаване на марката ми с облекла. Мечтая да се затворя в селска къща за няколко месеца с компания от положителни музиканти и да стартира да пиша албум там, само че към този момент не мога да си го разреша.

Смятате ли, че си добър татко?

Да. Мога да дам на щерка ми всичко, от което се нуждае. Но бих желал да извозвам повече време с нея. Имам още шест до седем години, с цел да работя старателно и да изградя кариерата си, тъй че тя да продължи да работи независимо и да отстранявам повече време на фамилията. Най-скъпият запас, който имаме, е свободата. Това коства доста пари. Трябва да работим в този момент, а по-късно да създадем каквото желаеме: пътувания, каране на ръб, събиране на съвременно изкуство, другарство с забавни хора.

Вие колекционирате винилови играчки, японски отпечатъци на някои марки, ретро сандъци и чанти за багаж на Hermès. Каква е последната ви облага?

Това е апаратура на нюйоркския художник Брайън Донели, с прякор KAWS. Той направи великански мишки с кръстове пред тях - наречени Companion. Само шест от тях притежавам- остава да се намерят останалите. През 2005 година те костваха 3000 $, а в този момент цената доближава Щатски долар 100 000. Може би за 10 години те ще костват още повече.

Колко харчите за облекла?

Купувам доста малко и доста селективно. Имам доста характерен усет, по тази причина не желая в никакъв случай да ми подаряват облекла или обувки. Например, желаех дълъга парка на Vêtements, изработен с Grey Goose, - открих го, купих я и се успокоих. Не можех да пропусна и колаборацията на Луи Вюитон и Louis Vuitton и Supreme. Имам доста неща и от марката на Kanye West.

Срещали ли сте се с него?

Да, в Маями. Набързо, даже без фотоси. Беше неловко - момчетата ми споделиха, че не обича да прави фотоси. Не го и попитах.

А с Путин срещахте ли се?

Няколко пъти. Предпоследният - при встъпването му в служба и последния - на сцената на "Формула 1 " в Сочи предходната година. Той е доста мощен човек. Много мощна сила идва от него. Когато влезе, той изпълва цялото пространство с неговата външност. Силен, изпълнен с увереност, съответен човек. С трезви очи, постоянно доста фокусирани. Ние не сме близки другари с него, несъмнено.

Имали ли сте един-единствен диалог с него?

Надявам се, че ще се организира в близко бъдеще. Досега единствено в границите на публични събития и полу-официални визити. Винаги има доста хора в близост.

Какво бихте му споделили?

Имаме какво да обсъдим. Имам доста хрумвания, като предложение за огромни обществени стратегии за развиването на младежта. Има доста неща, които бих желал да го попитам. Като цяло считам, че връзката с президента е на най-високо равнище. Ако можете да седнете и да говорите пет минути с президента, това значи, че сте постигнали доста в живота си.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР