Най-голямата по приходи верига супермаркети в Германия обяви търговска война

...
Най-голямата по приходи верига супермаркети в Германия обяви търговска война
Коментари Харесай

Германската Edeka спря от продажба продукти на Coca-Cola заради търговски спор

Най-голямата по доходи верига супермаркети в Германия разгласи комерсиална война на един от най-големите производители на безалкохолни питиета в света. Германската верига Edeka е изтеглила продуктите на американската компания от част от своите магазини, оповестява профилираното локално издание Lebensmittel Zeitung. Причината: спор за цените и отстъпките.

Засегнати са разнообразни продукти от асортимента на Coca-Cola като разновидностите на напитката в кен от 0.33 литра и 1.5-литровите пластмасови бутилки. Засега обаче няма нито цялостно евакуиране на портфолиото от артикули, нито това се случва във всички магазини в страната.

От Coca-Cola от своя страна обявиха, че с Edeka ги свързва дългогодишно партньорство, заради което съжаляват за решението на веригата да понижи техния подбор в магазините си, както и да ограничи поръчките за някои типове артикули. От немската верига към този момент отхвърлят коментар.

Търговският спор сред локалния и международния колос стартира още през ноември, когато американската компания подвигна цените на своите артикули и промени изискванията за търговците. Оттогава и други вериги като REWE имаха противоречиви обстановки с огромни свои снабдители.

Тук е мястото да напомним, че преди две години различен немски колос - Kaufland, влезе в търговски спор със международния производител на бързооборотни артикули Unilever. В резултат на него бяха извадени от асортимента на веригата част от продуктите на интернационалната корпорация.

Именно този спор засегна и българския пазар, на който също бяха лимитирани част от продуктите на Unilever. Сега обаче такава заплаха няма, защото веригата Edeka няма бизнес у нас. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР