Най-голямата партия в парламента - Има такъв народ“, се обяви

...
Най-голямата партия в парламента - Има такъв народ“, се обяви
Коментари Харесай

Има такъв народ се обяви за избори 2 в 1

Най-голямата партия в Народното събрание - „ ИТН “, се разгласи за избори 2 в 1 - президентски и предварителни парламентарни. Според депутата Станислав Балабанов това е рационално решение, което би трябвало да бъде взето от президента, с цел да се спестят средства.

" Логично съгласно нас е изборите да са 2 в 1 и допускам, че президентът ще даде задоволително време актуализацията на бюджета да се случи, само че да се случи умерено, умно, тъй като тя е значима. Хубаво е българите да гласоподават на една дата и за президент, и за парламент, тъй като ще спестим и задоволително средства ", изясни той.

По-рано за избори 2 в 1 се оповестиха от ГЕРБ и Българска социалистическа партия.

Народното събрание през днешния ден реши първият тур на президентските избори да се организира на 14 ноември, а седмица по-късно - на 21 ноември, да се организира възможен балотаж.

Решението бе признато без никакви диспути. „ За “ гласоподаваха 152-ма депутати, нямаше „ срещу “, а 25 народни представители от Българска социалистическа партия се въздържаха от гласоподаване

Според Конституцията изборите могат да се проведат не по-рано от три и не по-късно от два месеца преди приключването на мандата на сегашния държавен глава. Затова 21 ноември е крайният период за провеждането на втория тур от президентските избори.

Дали една от двете дати ще съвпадне и с датата на предварителните парламентарни избори зависи от президента Румен Радев. Според Изборния кодекс, изборите за Народно заседание се насрочват не по-късно от 60 дни преди изборния ден.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР