Най-голямата опозиционна коалиция в Сърбия заяви във вторник, че ще

...
Най-голямата опозиционна коалиция в Сърбия заяви във вторник, че ще
Коментари Харесай

Сръбската опозиция бойкотира повторното гласуване

Най-голямата опозиционна коалиция в Сърбия съобщи във вторник, че ще бойкотира повторните избори в елементи на страната , оповестява Агенция Франс Прес.

Съобщението на обединението " Сърбия против насилието " пристигна четири дни преди повторното гласоподаване, планувано за 30 декември в 30 от над 8000 изборни секции.

" Повторните избори в избран брой секции не могат да анулират измамата, нито да поправят несправедливостта, която се случи на 17 декември. Ето за какво няма да участваме в прегласуването ", се споделя в писменото изказване на обединението.

Според " Сърбия против насилието ", няма смисъл да се гласоподава, до момента в който  поради потвърдена изборна машинация, политическите дисиденти биват задържани, а студентите биват от полицията и задържани ".

Седем лица на главния опозиционен лагер, са в гладна стачка, а пред Държавната изборна комисия се организират ежедневни митинги.

Tова се случва след повече от седмица на митинги против хипотетични изборни измами.
 Протестите на сръбската съпротива не затихват
Протестите на сръбската съпротива не затихват

Опозиционните партии упрекнаха полицията в несъразмерна приложимост на мощ

Припомняме, че няколко хиляди души се събраха пред постройката на Централната изборна комисия в Белград в понеделник следобяд , с цел да стачкуват против които интернационалните наблюдаващи описаха като нечестни.

По-рано денем полицията заяви, че по време и след митинг на опозицията против изборните резултати в неделя . Полицията заяви, че осем служители на реда са били ранени при конфликти.

Протестиращите в неделя счупиха прозорци и стъкла на основния вход на кметството , преди полицията да употребява пикантен спрей, с цел да ги разпръсне към 22:00 часа локално време.

Ивица Ивкович, шеф на полицейската администрация, сподели, че двама от осемте ранени служители на реда са получили съществени пострадвания.

" Ще продължим да работим за поддържане на мира и реда и чакаме да забележим повече арести по отношение на митингите нощес ", сподели Ивкович на конференция.

Съюзникът на Сърбия Русия съобщи, че

" Има процеси и опити на трети сили , в това число от чужбина, да предизвикат сходни безредици в Белград ", сподели представителят на Кремъл Дмитрий Песков . " Не се съмняваме, че управлението на републиката ще обезпечи върховенството на закона.

Опозиционните партии упрекнаха полицията в несъразмерна приложимост на мощ, а някои обществени мрежи демонстрираха фрагменти по какъв начин служители на реда бият мъже на улици покрай кметството.

Премиерът Ана Бърнабич благодари на съветските секрети служби за даването на информация за планувани дейности на опозицията. " Това изказване няма да бъде известно на Запад ", сподели Бърнабич.
 В Русия сочат днешна Украйна на сръбската съпротива, с цел да не прави Майдан
В Русия сочат днешна Украйна на сръбската съпротива, с цел да не прави Майдан

Сръбският народ постоянно може да получи поддръжка от съветския народ

Кандидат за участие в Европейски Съюз, Сърбия устоя на натиска на западните страни

Москва е един от най-близките съдружници на Сърбия от десетилетия, изключително след 1999 година, когато Русия се опълчи на въздушните удари на НАТО против част от Югославия, която включваше Сърбия и Черна гора.

Миналия понеделник , че SNS е спечелила незаслужено преимущество посредством медийни пристрастия, непозволеното въздействие на президента Александър Вучич и нередности при гласуването, като да вземем за пример пазаруване на гласове.

Сръбските управляващи отхвърлят ​​всякакви нередности.

Популистката ръководеща Сръбска прогресивна партия (SNS) завоюва 46,72% от гласовете на предварителните парламентарни избори на 17 декември, съгласно предварителните резултати от държавната изборна комисия.

" Сърбия против насилието " е на второ място на изборите с 23,56% от гласовете, а Социалистическата партия на Сърбия е трета с 6,56%.
 Дачич: Ситуацията в Сърбия е постоянна
Дачич: Ситуацията в Сърбия е постоянна

Остро осъдихме вчерашния акт на принудително навлизане в институции, сподели Дачич.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР