Най-голямата козметична компания в света L`Oreal погледна на Китай с

...
Най-голямата козметична компания в света L`Oreal погледна на Китай с
Коментари Харесай

Най-голямата козметична компания в света използва Китай като дигитална лаборатория

Най-голямата козметична компания в света L`Oreal погледна на Китай с други очи. Тя намира азиатската страна за уместно място да тества своите нови технологии и да се учи от равнището развиването им там. Затова я дефинира като най-дигитално развитата страна в света, написа CNBC.

" Мисля, че методът на приложението на технологиите и тяхното всекидневно потребление там е в действителност феноменално. Например това, че 90% от продажбите се вършат през телефон ", показва основният шеф по дигитализацията в компанията Любомира Роше.

Електронната търговия съставлява 40% от продажбите на L " Oreal в Китай, спрямо към 2% през 2012 година, а това се съпоставя на 13,2% за бизнеса в международен мащаб, излиза наяве от думите на Роше, която добавя, че това е голяма смяна.

Това е пазар, на който множеството от покупките се случват посредством приложения като WeChat. L`Oreal реши да тества опциите, които предлага той и започва технология, която разрешава на клиентите да изберат подобаващия цвят червило, като насочат камерата към лицето си.

Приложението WeChat бе употребявано за първи път с тази цел през юли от марката гримове Giorgio Armani, благосъстоятелност на L " Oreal.

" Наблюдава се огромен развой на цифровизация, тъй че всичко, което идва от Китай, най-вероятно ще стане необятно публикувано. А това е чудесна лаборатория за нас, можем да проверим по какъв начин работят избрани практики там и след това да ги разпространим ", показва още Роше.

L " Oreal, която има както всеобщи, по този начин и премиум козметични марки, има най-вече доходи за 2018 година от своето азиатско-тихоокеанско поделение. Те възлизат на 7,4 милиарда евро през 2018 година, което е 24,1% повече по отношение на миналата година.

Технологията разрешава на компанията да доближи до клиенти в по-малки китайски градове и да участва в уеб сайтове на най-големите онлайн търговци

" Дигитализацията е най-голямата движеща мощ в маркетинговата промяна ", декларира Роше, като прибавя, че цифровите маркетингови техники търпят непрекъснато развиване.

Много от клиентите на марката към този момент купуват артикули единствено онлайн, само че този тип извършване на покупки има минус спрямо физическите обекти. В тях има съветник, който може да посъветва и насочи потребителите. Целта на L`Oreal е в този момент да принесе това преимущество онлайн, придобивайки компанията за виртуална действителност ModiFace през 2018 година. С нейна помощ L`Oreal желае да създаде технология, която разрешава на потребителите да " тестват " продуктите онлайн.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР