Най-голямата комунална батерия в Югоизточна Азия ще намали прекъсванията на

...
Коментари Харесай

Пуснаха най-голямата батерия в Югоизточна Азия: 285 MWh


Най-голямата комунална батерия в Югоизточна Азия ще понижи спиранията на електрозахранването в района (снимка: Sembcorp)

Успешно бе пусната в употреба система за предпазване на сила с потенциал 285 MWh в региона Банян и Сакра на остров Джуронг, Сингапур. Това е най-голямата комунална батерия от този тип в цяла Югоизточна Азия.

Мащабната система разполага с 800 акумулатори с литиево-железен фосфат (LFP) с висока енергийна компактност и заема 2 хектара повърхност. Изградена е от Sembcorp и Агенцията по енергийния пазар на Сингапур.

„ Нейното бързо време за реакция, за запазване и снабдяване на сила за милисекунди е от значително значение за намаляване на спиранията на слънчевото зареждане, причинявани от изменящите се метеорологични условия в тропическия климат на Сингапур “, се споделя в изказване на организацията и компанията.
още по темата
„ Системата може да обезпечи и запаси за електрическата мрежа, което дава независимост на електроцентралите да генерират повече електрическа енергия, с цел да отговорят на търсенето, когато е належащо “, допълват Sembcorp.

Централна система за ръководство контролира циклите на зареждане и разреждане на батериите съгласно потребностите на мрежата. Интегрираната система включва и модули за течно изстудяване или вградени климатични системи за поддържане на оптимални работни температури.

Мега-батерията употребява платформата за контролен надзор и събиране на данни (SCADA) на Envision за задачите на наблюдението и ръководството. За надзор на температурата се разчита на решението Smart String ESS на Huawei.

Според пазарните откриватели, размерът на световния пазар на системи за предпазване на сила от акумулатори възлиза на 9,21 милиарда $ през 2021 година Той ще продължи да нараства приблизително с по 16,3% годишно – от 10,88 милиарда $ през 2022 година до 31,20 милиарда към 2029 година

За най-голяма батерия в света все още се счита инсталацията Vistra Moss Landing в Калифорния, Съединени американски щати. Нейният потенциал е 1600 MWh.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР