Най-голямата китайска корабостроителна компания Shanghai Zhenhua Heavy Industry пусна на

...
Най-голямата китайска корабостроителна компания Shanghai Zhenhua Heavy Industry пусна на
Коментари Харесай

Китай пусна на вода плавателен съд за създаване на острови


Най-голямата китайска корабостроителна компания Shanghai Zhenhua Heavy Industry пусна на вода най-големия в Азия кораб за основаване на острови.

Както заяви вестник China Daily, церемонията се е състояла в източната провинция Цзянсу.

„ Очаква се този кораб да ускори капацитета на нашата страната в границите на териториалните разногласия ", споделиха конструкторите през публицисти.

Строителството на високо автоматизирания транспортен съд стартира предходната година. Очаква се идния юни той да излезе в намерено море. За един час той може да изсмуче от 35-метрова дълбочина до 6000 куб метра пясък и глина. Плавателният съд е дълъг 140 метра и има водоизместимост 17 000 тона.

Предишният сходен транспортен съд бе също китайски, само че той бе конструиран както от китайски, по този начин и от немски инженери. За един час той можеше да изсмуче от дъното 4500 куб метра рохкава и камениста геологична порода.
От края на 2013 година Китай прави огромни хидротехнически и строителни работи за основаването на изкуствени острови в противоречиви акватории Южно-Китайско море, усвоявайки техния капацитет. Това провокира паника измежду съседите му страните от района.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР