Най-голямата италианска банка "УниКредит" е готова с конкурентна оферта за

...
Най-голямата италианска банка "УниКредит" е готова с конкурентна оферта за
Коментари Харесай

УниКредит готова да наддава за Комерцбанк

Най-голямата италианска банка "УниКредит " е подготвена с конкурентна оферта за немската "Комерцбанк ".

Банковата институция, основана в Милано, ще наддава за трезора, в случай че се провалят договарянията за обединение с "Дойче банк ", оповестява "Файненшъл таймс ", базирайки се на свои източници. "УниКредит " желае да придобие забележителен дял от "Комерцбанк ", като за задачата е подготвила многомилярдна оферта.

Планът на италианския трезор е да слее "Комерцбанк " със своята дъщерна банка "HypoVereinsbank ". Идеята е новата конструкция да остане с централа в Германия, до момента в който самата "УниКредит " ще продължи да бъде основана в Милано.

Двете кредитни институции резервират безмълвие по тематиката. Акциите на "Комерцбанк " обаче се повишиха с над 5% при започване на търговията в четвъртък.

Докато позицията на немското държавно управление по този въпрос остава неразбираема, се допуска, че сливането Дойче банк-Комерцбанк се преглежда като удобно, защото ще сътвори народен първенец по банкиране в Германия.

Евентуална договорка с "УниКредит " пък ще значи, че задграничен трезор ще поеме контрола над втората по величина банка в страната.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР