Най-голямата италианска банка Intesa Sanpaolo обсъжда възможността за участие във

...
Най-голямата италианска банка Intesa Sanpaolo обсъжда възможността за участие във
Коментари Харесай

Intesa може да започне да финансира „Северен поток 2“


Най-голямата италианска банка Intesa Sanpaolo разисква опцията за присъединяване във финансирането на „ Северен поток 2 “. Това оповестява в изявление за в. „ Известия “ ръководителят на съвета на шефовете на банката „ Интеза “ (руската дъщерна банка на Intesa) Антонио Фалико.
„ Сега изследваме новите условия за работа в светлината на новите американски наказания. Не считаме да нарушаваме интернационалните правила.

Необходимо е да разберем какво съответно можем да вършим и какво не в светлината на новите наказания “, споделя той за изданието.
Стойността на строителството на газопровода „ Северен поток 2 “ се прави оценка за сумата от 9,5 милиарда евро. В началото се планираше 70% от сумата да бъде привлечена под формата на банково финансиране, а 30 % - от акционерите на плана: немските Wintershall и Uniper, австрийската OMV, френската Engie, англо-холандската Shell и несъмнено, " Газпром ".

Според финансовия доклад на „ Газпром “ за първото полугодие, през юли планът „ Северен поток 2 “ е получил 324 млн. евро от пет европейски компании. През 2017 година проектите на „ Газпром “ бяха да влага в строителството на газопровода към 111 милиарда Рубли, напомня съветския портал Вести стопанска система.

Компанията оператор на плана Nord Stream 2 AG изследва разнообразни способи за усъвършенстване на структурата на финансиране, декларира за „ Известия “ представител на компанията.

„ Заедно с финансовите консултанти водим договаряния с няколко банки, декларират за изданието от пресслужбата на компанията- - Както акцентира ръководителят на OMV Райнер Зееле, нашите вложители удостоверяват уговорките си в сходство с подписаното съглашение за финансиране “.
От компанията обаче не разясняват, дали Nord Stream 2 AG води договаряния за финансиране с банка „ Интеза “.
Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп подписа през август закон, който планува опцията за налагане на наказания на лица, инвестиращи в съветски експортни газопроводи над 5 млн. $ годишно, или 1 млн. $ по едно и също време.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР