Най-голямата и модерна логистична база на Балканите вече е факт.

...
Най-голямата и модерна логистична база на Балканите вече е факт.
Коментари Харесай

България с най-големия логистичен център на Балканите

Най-голямата и съвременна логистична база на Балканите към този момент е реалност. Тя се намира край Ямбол – тъкмо против Археологичен резерват „ Кабиле”. Модерният склад е с разгъната застроена повърхност от 50 000 кв.м, ситуиран на терен от 200 000 кв.м. Инвестицията на Lidl е на стойност 80 млн. лева Компанията разкрива 150 работни места със междинна заплата 1500 лева Базата ще поеме зареждането на магазините на немската хранителна верига, ситуирани в Източна България. „ Това значи, че клиентите ще получават по-свежи и по-качествени артикули.



С отварянето на тази складова база потвърждаваме това, което можем най-добре, а точно да предлагаме артикули с положително качество и прохлада на добра цена. Наред с това сътворяваме добра работна среда за нашите чиновници и построяваме нови партньорства”, сподели изпълнителният шеф на Lidl България Милена Драгийска при формалното разкриване на логистичния център.





Близо 1.5 млн. лева компанията е вложила в съпътстваща инфраструктура: 7 км. газопровод в с. Кабиле и дава безплатно бетонови панели за пътища на община Тунджа. Предстои построяването на кръстовище пред логистичния център, локално платно за камиони и LED осветяване на околните паркинги на автомагистрала Тракия.

Особеностите на Логистичен център Кабиле

Това е единствената логистична база в България, сертифицирана по стандарта BREEAM, равнище „ Отлично “. При основаването й са употребявани екологични и дълготрайни материали в строителството. Оборудвана е със слънчеви панели, цялостно LED осветяване, както и със система за ръководство на сградните съоръжения. Така складовата база употребява с 30% по-малко сила, в сравнение с в случай че беше планиран и изпълнен като общоприета постройка.

С какво разполага логистичната база

При приемането на стоката се прави количествен и първокласен надзор на стоката, осчетоводява се документите на външните контрагенти.



Диспузицията – отделът, който прави поръчките и следи за наличната стока в магазините и склада и разпределя стоката.





Продължава се с артикули от „ изсъхнал асортимент”. Всичко е подредено по стокови групи, с цел да бъде по-удобно за филиалите да подредят стоката си.





Следва частта, в която се складират шоколадовите произведения.

Сектор за връщане на стока от магазина. Тук се одобряват стоките с изминал период. На тази лента всеки продукт се сканира и стоката се връща в наличността на склада.



Много значим от екологична гл.т. е бранш „ Рециклиране”. В логистичната база нищо не се изхвърля. Има три машини, които рециклират надлежно бяло фолио, цветно фолио и хартия. Системата е направена по този начин, че всеки един боклук да се изхвърля настрана. Боклукът се прави на бали с преса с избрана тежест и по-късно отива по направление.



Машината с тъпан рециклира всички боклуци направени от дърво, най-често това са щайги.



Камерата за депозиране на охладено месо е с температура сред 0 и 2 градуса по Целзий. Подредбата на стоката е съобразена с метода, по който са подредени продуктите в магазините по стокови групи – пилешко, телешко, свинско. Всяка стока се ревизира и управлява от сензори. Ако има отваряне на рампа и се трансформира температурата или охлаждащата система даде проблем, температурните равнища бързо се възвръщат. В бранш надълбоко замразено температурата пада до -26 градуса.



В бранш „ Плод и зеленчук” продуктите се държат на температура към 4 градуса по Целзий.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР