Най-голямата бизнес група в САЩ - Търговската камара се обърна

...
Най-голямата бизнес група в САЩ - Търговската камара се обърна
Коментари Харесай

Най-голямата бизнес група в САЩ се обърна срещу Тръмп заради митата

Най-голямата бизнес група в Съединени американски щати - Търговската камара се обърна против президента Доналд Тръмп.

Бизнес организацията, която е обичаен съдружник на Републиканската партия, стартира акция, с цел да се опълчи на комерсиалните политики на Тръмп и налагането на мита, оповестява Reuters.

Използвайки разбор на обособените щати, Търговската камара твърди, че Тръмп рискува световна комерсиална война, която ще удари портфейлите на потребителите в Съединени американски щати.

" Администрацията заплашва да подкопае икономическия напредък, в който вложи толкоз доста старания. Трябва да се стремим към свободна и почтена търговия, само че това просто не е методът да го реализираме ", съобщи ръководителят на организацията Том Донахю в изказване до Reuters.

Търговската камара, която има 3 милиона членове, е исторически правилен съдружник на президентите на републиканците, похвали Тръмп за съкращенията на налозите за бизнеса през декември. Но възходящото напрежение в търговията и обръщането на целия свят против Съединени американски щати докара до остри несъгласия сред бизнес лобито и президента.

Тръмп наложи мита за милиарди долари на Китай, Канада, Мексико и Европейския съюз, потвърждавайки, че ограниченията са нужни за компенсиране на комерсиалния дисбаланс.

Те му дадоха отговор с реципрочни мита. Канада отвърна на митата на Съединени американски щати върху стоманата и алуминия, обещавайки да наложи наказателни ограничения против американски артикули на стойност 12.6 милиарда $, до момента в който Вашингтон не отстъпи.

Очаква се Китай да наложи нов налог върху соята от 25% през юли. Мексико постанова мита върху вноса на свинско месо. Европейски Съюз наложи такси за 3.2 милиарда $ върху американски артикули, като бърбъна и моторите " Харли Дейвидсън ".

Отвръщайки на Тръмп, Камарата създаде разбор за всеки обособен щат, употребявайки данните от Министерството на търговията на Съединени американски щати и държавните организации в Китай, Европейски Съюз, Мексико и Канада.

По-рано президентът беше уверен да отстъпи от комерсиалните закани с аргумента, че щатите, които го поддържаха в президентската акция през 2016 година, ще бъдат тежко наранени.

Например в Тексас може да бъде обиден експорт за 3.9 милиарда $, в Южна Каролина - за 3 милиарда $, а в Тенеси - за 1.4 милиарда $. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР