Най-големият успех – как менажирахме и управлявахме Ковид-вълната, така че

...
Най-големият успех – как менажирахме и управлявахме Ковид-вълната, така че
Коментари Харесай

Кирил Петков с признания - за успехите, проблемите и тревогите

Най-големият триумф – по какъв начин менажирахме и управлявахме Ковид-вълната, тъй че да се стигне до затваряне на страната и децата ни да не прекъсват образованието си в учебно заведение. Системата проработи добре. Това съобщи в студиото на Нова ТВ министър председателят Кирил Петков.

Той призна, че чува рецензии от заран до вечер. Вярва обаче, че държавното управление прави най-хубавото, което може, с ясното схващане, че желае да направи смяна. И вътрешно като тим, като коалиция се вършат верните неща.

Петков изясни, че описът с 19-те имена, които е дал на прокуратурата, се знаят от всички хора, тъй като за тях задоволително е писано в медиите. Сред тях има и политици, само че отхвърли да ги уточни, като загатна единствено Делян Пеевски, Бойко Борисов и Владислав Горанов.

Полицията и ДАНС са инструктирани, че не би трябвало да има човек над закона – всички под един критерий. Ако съм направил нещо в тази посока – дано да се види. Аз не желая да се премълчават нещата, упорствам да вдигнем нещата на доста висок обществен фокус, акцентира министър председателят

От тук насетне никой няма да прикрива бездействието на прокуратурата. Надявам се настояването на оставката на Гешев да бъде добре аргументирана от правосъдния министър. Искам да забележим каква след решението на Конституционен съд ще бъде развръзка на проблема „ Гешев “ и това ще бъде обществено оповестено, сподели още той.

Кирил Петков разяснява и рецесията сред Русия и Украйна.

Най-лошият сюжет е огромната степен на заплаха за нападателен акт на Русия към Украйна. Ниe би трябвало да махнем рисковете – в случай че бъде спрян износът на газ от Русия при налагане на наказания от страна на Европейски Съюз и Съединени американски щати. Ако успеем да създадем верните стъпки – да договорим с Европейски Съюз за къс интервал да спрем отчасти износа на ток, хората ще имат сигурност, че няма да останат на студено. Става дума за националната ни сигурност, акцентира министър-председателят.

Петков още веднъж съобщи, че вършим български батальон, под българско командване. Той призна, че дефицитите са доста, тъй като в защита не са правени нужните вложения. И това би трябвало да се промени.

С две години ще се забави доставката на изтребителите Ф-16. Но министър председателят имам вяра, че България няма да загуби суверенитета си.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР