Най-големият производител на устройства, които управляват компютърните мрежи и интернет

...
Най-големият производител на устройства, които управляват компютърните мрежи и интернет
Коментари Харесай

Още един технологичен гигант планира огромно съкращение на работни места

Най-големият производител на устройства, които ръководят компютърните мрежи и интернет - Cisco Systems, представи проект за всеобщо редуциране на работни места и понижаване на офисните площи. Така компанията желае се приспособява към изменящите се бизнес условия, оповестява Bloomberg.

На този декор производителят на мрежово съоръжение даде оптимистична прогноза за тримесечните си доходи.

Продажбите през тримесечието, приключващо през януари, ще се усилят с 4,5% до 6,5%, разгласи Cisco в изказване. Анализаторите предвидиха, че приходите ще се усилят с към 4% по отношение на миналата година, когато компанията осъществя продажби за $12,7 милиарда.

За фискалната 2023 година приходите ще набъбнат с до 6,5%, което е нарастване по отношение на предходната прогноза на компанията за растеж от до 6%.
 Amazon стартира най-големите съкращения на личен състав в историята на компанията
Amazon стартира най-големите съкращения на личен състав в историята на компанията

Американският онлайн търговец на дребно има намерение да уволнени 10 000 души

От Cisco обявиха още, че проектът за преструктуриране, който стартира през настоящото тримесечие, ще включва съкращения на работни места за " ребалансиране на организацията " и закриване на офиси, с цел да се реализира по-добро сходство по отношение на чиновниците, работещи в хибридна система от вкъщи и от офисите на компанията.

Базираната в Сан Хосе, Калифорния, корпорация ще понесе разноски преди налози в размер на към $600 милиона за компенсации, преустановяване на трудови правни отношения и други, като към половината от тях ще бъдат приети през настоящото тримесечие, излиза наяве от подадена до регулаторите информация.
 Cisco предложи за производителя на програмен продукт Splunk $20 милиарда
Cisco предложи за производителя на програмен продукт Splunk $20 милиарда

Цените на акциите на Splunk скочиха внезапно при започване на пандемията, само че по-късно изгубиха съвсем половината от цената си

Планът за преструктуриране ще засегне към 5% от чиновниците на компанията, на които ще бъде дадена опция да се реалокират на други позиции в Cisco, съобщи основният финансов шеф на компанията Скот Херен.

Чрез съкращенията на персонал  Cisco се причислява към огромните софтуерни компании, измежду които Meta и Amazon, които оповестиха съкращения и заледяване на наемането на чиновници на фона на несигурния стопански климат.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР