Най-големият производител на чипове в Китай - Semiconductor Manufacturing International

...
Най-големият производител на чипове в Китай - Semiconductor Manufacturing International
Коментари Харесай

Срив на нетната печалба на най-големия производител на чипове в Китай

Най-големият производител на чипове в Китай - Semiconductor Manufacturing International (SMIC) - регистрира първи спад на приходите за тримесечие (януари-март 2023 г.)от три години насам, написа CNBC.Експерти изясняват това с остатъка на чипове на международния пазар и намаленото им търсене, съчетано с въздействието на глобите от страна на Съединени американски щати.

Приходите на SMIC за първото тримесечие на годината са 1,46 милиарда $, което е спад от 20,6% по отношение на предходната година. Предният път, когато компанията записва спад при продажбите си, беше за третото тримесечие на 2019 година.

Нетната облага на SMIC за първото тримесечие на 2023 година пък се срина съвсем на половина на годишна база (с 48%), до 231,1 милиона $.

Компанията SMIC се счита за главната вяра на китайската полупроводникова промишленост. Според специалисти, това е единствената компания в страната, която може да се конкурира с тайванската TSMC и южнокорейската Samsung.

Обаче технологиите на SMIC към момента изостават с години от най-напредналите компании в света в бранша. През 2020 година SMIC беше включена в " черния лист " на Съединени американски щати, което лиши компанията от достъп до съществени " принадлежности " за произвеждане на най-високотехнологичните полупроводници. Допълнителен " удар " й нанесе и въвеждането през предходната година от Съединени американски щати на огромни ограничавания - Министерството на търговията на Съединени американски щати забрани доставките за Китай на американско съоръжение и технологии за основаване на микрочипове.
 Рекордни доходи на водещия производител на чипове в Китай, макар глобите на Съединени американски щати
Рекордни доходи на водещия производител на чипове в Китай, макар глобите на Съединени американски щати

SMIC отбелязва и растеж на облагите с 39%
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР