Най-големият организатор на кариерни форуми у нас – JobTiger –

...
Най-големият организатор на кариерни форуми у нас – JobTiger –
Коментари Харесай

Близо 1000 интервюта бяха проведени при откриването на Национални дни на кариерата 2021

 Най-големият уредник на кариерни конгреси у нас – JobTiger – посрещна 20-ия рожден ден на своето емблематичен кариерен конгрес по необикновен метод, поради рестриктивните мерки, свързани с пандемията.

Вместо през месеците март и април, както към този момент е добра традиция, " Национални дни на кариерата “ да обикаля из университетските градове в страната и да среща онлайн топ работодателите с най-изявените студенти и обещаващи млади експерти – тази година, в първия ден на събитието, щандовете на изложителите бяха на един клик разстояние от посетителите. Над 700 претенденти за работа и стаж стигнаха до тях, разполагайки се уютно в домове или офиси, без да излизат в студа и без да се излагат на риск от заразяване с ковид.

За 6 часа на 8 април, по време на виртуалния ден от " Национални дни на кариерата 2021 “, бяха извършени 971 изявленията за работа. Над 40 компании от всички стопански браншове имаха опцията да разгласят свободните си позиции за млади експерти и студенти и да отсеят най-подходящите претенденти измежду посетителите на ревюто. Интервютата се случваха в мечтан от събеседниците формат: чат, аудио или видео диалог, като платформата на Brazen Technologies (обявена за №1 в света за кариерни събития) позволяваше на посетителите да се редят на повече от една опашка по едно и също време, да беседват паралелно с повече от един шеф и да си водят бележки в профила за извършените срещи.

Безплатно и единствено против предварителна регистрация, посетителите на форума можеха освен да намерят работа или стаж, да проучат какви са условията за работа в харесвани от тях компании, да усетят от първа ръка какво е да си на изявление за работа в влиятелна компания, само че и да посетят 3 забавни и потребни презентации. Презентациите на

TELUS International Europe ( " Как да се представим сполучливо при кандидатстване на работа? “), Kaufland България ( " Перфектният претендент в новата действителност “) и на Международната премия на херцога на Единбург – България ( " Готови за света “) имаха освен висока посещаемост, само че и минаха при огромна интензивност от страна на студентите и младите експерти, които разгласиха мненията и въпросите си в специфичен спорен панел. Очаквайте видео записите от презентациите на national.careerdays.bg – потребни за младежи и търсещи кариерно развиване.

Така, въпреки и действително без да са измежду своите посетители, сътрудници и другари – уредниците означиха 20-ия рожден ден на " Национални дни на кариерата “ с обилната равносметка, че размера на събитието от дълго време не се мери единствено с годините и посетените от него градове. Над 47 хиляди души са получили късмет в изданията на форума до момента да стартират кариерата си в най-престижните компании у нас. Всеки шести клиент на " Национални дни на кариерата “, сочи още статистиката, е съумял да открие подобаващ шеф. А след две десетилетия е и видно, че мнозина от тези, които са стартирали кариерата си посредством най-голямото ревю у нас, към този момент са високо ценени експерти, на високо равнище в йерархията, както на водещи компании, по този начин и в редовете на държавната администрация.

" Тук измежду нас има хора, които са почнали своята кариера от този конгрес и към този момент са одобрени специалисти и водачи, които подават ръка на други младежи, с цел да получат своя късмет за работа в добра компания, в добра работна среда – показа госпожа Йорданка Фандъкова, кмет на София, по време на формалното откриване  на форума – Последната година сподели, че най-устойчиви са новаторските компании, тези, които могат доста бързо, доста гъвкаво да се трансформират, да търсят, да намират бързо решения. JobTiger дава опция на работодателите да попълнят своите екипи точно с хора, които имат познания, имат упоритост, имат сила да трансформират нещата и да се развиват точно в динамична среда “.

" Радвам се, че даже в изискванията на пандемичната конюнктура, JobTiger провежда 20-ото издание на " Национални дни на кариерата “ – съобщи и госпожа Евелина Апостолова, зам.- регионален шеф на Пловдив – Водещите компании, които вземат участие във форума, способстват за опцията на младежите в града ни да започват сполучливо своята кариера. “

" Искам да благодаря на всички сътрудници през годините и на всички, които са или са били част от екипа ни, тъй като те направиха допустимо форумът да придобие смисъла си през днешния ден и да свършим това, за която той е основан – а точно: нова работа за младежите, да запълнят компаниите стажантските си стратегии и местата си за новозавършили студенти и основно – да подмладяват фирмите си. “ С тези думи господин Светлозар Петров, шеф на HR компания и кариерен уебсайт JobTiger, откри " Национални дни на кариерата 2021 “ и разгласи, че в случай че епидемиологичната обстановка в страната разреши – срещите сред работодатели и търсещи работа ще се случат и онлайн – през май в няколко университетски града в страната. А малко по-късно денем това се удостовери и в заповед на Министъра на опазването на здравето, където излезе актуализация, уреждаща провеждането на мероприятия онлайн от 12 април.

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР