Най-големият наемодател в Германия неочаквано похвали решението на Берлин да

...
Най-големият наемодател в Германия неочаквано похвали решението на Берлин да
Коментари Харесай

Най-големият наемодател в Германия подкрепи замразяването на наемите

Най-големият хазяин в Германия ненадейно похвали решението на Берлин да замрази наемите, акцентирайки, че намесата е нужна, с цел да се даде време на града да избегне ориста на Лондон, предава Bloomberg.

Планът на столицата на Германия да ограничи растежа на наемите в интервал от пет години е " необходим ", споделя основният изпълнителен шеф на Vonovia SE Рол Бух. Берлин има потребност от време, с цел да се оправи със сериозните проблеми на пазара, като да вземем за пример неналичието на по-достъпни жилища и потребността от забързване на реновациите, показва той.

" Не желаеме градове като Лондон ", където единствено супербогатите могат да си разрешат да живеят в кварталите към центъра, споделя още Бух, чиято компания има жилища, в които живеят към 1 милион души.

Замразявайки наемите, Берлин подхваща най-радикалната стъпка до момента, с цел да отбрани жителите си от повишаващите се цени. Ходът рискува да понижи вложенията, предизвестяват обаче специалисти.

Според самия Бух промишлеността в Германия се нуждае от спомагателни към €80 милиарда на година през идващото десетилетие, с цел да позволи проблемите на пазара. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР