Най-големият модел в гамата на MINI - Countryman, се наложи

...
Най-големият модел в гамата на MINI - Countryman, се наложи
Коментари Харесай

MINI Counrtyman излезе в дизайнерска версия

Най-големият модел в гамата на MINI - Countryman, се наложи в премиум компактния сегмент като един от най-търсените на пазара. Това се дължи на " всестранния му гений " - четирите порти, големия заден похлупак, петте места и извънредно гъвкавия багажник с съдържимост от 450 до 1390 литра обезпечават висока деловитост.

Едновременно с това, задвижването на четирите колела ALL4 обезпечава ситуативно систематизиране на мощността при всевъзможни пътни и метеорологични условия. С него MINI Countryman се показва решително както в градския трафик във всекидневието, по този начин и при разходки отвън пътя.

Сега компактният кросоувър излиза и в нова версия - Untamed Edition, която акцентира разнородните му черти. С дизайна на своя екстериор, особено ориентиран към постоянна еластичност, MINI Countryman във версията Untamed Edition повече от всеки път приканва към спонтанни разходки измежду природата и проучването на изцяло нови пътища. За самостоятелното лъчение способства освен лаковото покритие на каросерията в извънредния цвят Momentum Grey metallic, само че и визията MINI ALL4 Exterieur, при която характерни декоративни детайли също са в цвета на колата - рамките на долните въздухозаборници и загатнатата отбрана на дъното, вложките на Air Curtains в предната ризница, страничните прагове и вложките на светоотражателите и долната част на задната ризница.

Визията на емблемата на MINI на предния и задния похлупак подсказва, че и черните текстови и графични детайли на емблемата са комбинирани с декор в цвета на автомобила.

Четирите диагонални ленти в цвят Frozen Bluestone в долната част на вратите алармират гъвкавия състезателен дух по всевъзможни пътища. С създадено извънредно за специфичните модели оформление се отличават и 18-инчовите алуминиеви джанти Untamed 2-tone с полирани до искра повърхности. При MINI Countryman Untamed Edition в черен цвят са също покривът и релсите по него, корпусите на външните огледала и фаровете.

Опцията Piano Black Exterieur, която също е част от оборудването на специфичните модели, включва и други дизайнерски детайли: рамките на радиаторната решетка, фаровете, задните светлини и Side Scuttles (мигачите в профил на предните калници), дръжките на вратите, ауспуховите накрайници, обозначенията на модела, а при съответното съоръжение - и емблемите ALL4 на предните странични панели.

Side Scuttles, също както и лайсните на праговете, се отличават с въодушевена от планински пейзаж графика и надпис Untamed. Такъв се вижда и на задните странични прозорци. Освен вложките и основите на Side Scuttles логото " Е " на капачката за зареждане на Plug-in хибридния модел MIN Cooper SE Countryman ALL4 също са в цвят Frozen Bluestone.

В оформлението на интериора преобладават въодушевените от природата зелени и сини цветове. На повърхностите на спортните седалки с кожена тапицерия MINI Yours Lounge извънредният цвят Highland Green е смесен със сини и зелени контрастни шевове. Като опция се предлага кожената тапицерия MINI Yours Lounge Carbon Black.

Също като лайсните на праговете, и осветената декоративна лайсна във Frozen Bluestone е с графика на планински пейзаж. В тази област на интериора за първи път като претекст се употребява огромно форматно графично изображение вместо еднородна конструкция. Допълнителен резултат се реализира от надписа Untamed, различим в нощния дизайн. Акцентиращите лайсни в кокпита и на централната подпора са във Frozen Blue metallic, лайсните на вратите са в Arctic Silber metallic, а рамките на дюзите на вентилацията са гланцирано черни.

Освен това специфичният модел на MINI Countryman се отличава с емблеми с надпис Untamed на седалките и долната спица на спортния кожен волан Nappa, със стелките с триизмерно изображение на планински пейзаж в стила на лайсните на праговете и декоративните лайсни, както и с таван в цвят антрацит. 

Освен това Untamed Edition включва и светлинен пакет, пакет MINI Excitement и MINI Driving Modes.

Задвижването на модела е разнообразно, като основна роля би трябвало да играе модификацията MINI Cooper SE Countryman ALL4 със междинен разход на гориво: 2,1-1,7 л/100 км и междинен разход на електрическа енергия 15,9-14,8 кВтч/100 км. Това е хибрид (plug-in), при който нездравословните излъчвания СO2 са малко на 40 г/км по цикъла WLTP. Само на електричество този вид изминава 51 км.

Untamed Edition се предлага и с останалите разновидности на задвижване, с които е оборудван общоприетият MINI Cooper Countryman. Те включват бензинови, дизелови и хибридни елементи с работен размер от 1,5 до 2,0 литра и развиващи мощ от 116 до 190 к.с.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР