Най-големият консуматор на свинско месо в света Китай отчете рекорден

...
Най-големият консуматор на свинско месо в света Китай отчете рекорден
Коментари Харесай

Вносът на месо в Китай стигна рекордни нива заради заразата по свинете

Най-големият потребител на свинско месо в света Китай регистрира рекорден импорт на хранителния артикул през май в опит да смекчи следствията от болестта по свинете, откакто цените на месото в страната скочиха.

Пекин купи 556 276 тона месо през предходния месец, което е с 45% повече по отношение на същия интервал за предходната година. Това възлиза на импорт от 2,2 милиона тона за първите пет месеца и е нарастване от 23% по отношение на предходната година, написа Bloomberg.

Вносът на свинско се е нараснал най-вече срямо вноса на друго месо, като е повишен с 63% до 187 459 тона през май по отношение на предходната година. Доставките на агнешко са се повишили с 53% до 42 036 тона, до момента в който вносът на телешко е скочил с 41% до 123 720 тона. Доставките на пилешко месо също означават растеж с 26% до 63 430 тона.
 Пекин усилва вноса на месо, поради дефицита, подбуден от болестта по свинете
Пекин усилва вноса на месо, поради дефицита, подбуден от болестта по свинете

Китай смъкна възбраните за импорт на месо от доста страни

Според анализатори е малко евентуално вносът да намалее, макар към този момент лимитираното пространство за депозиране на пристанищата в азиатската страна.

Очаква се внасянето на артикули извън да спадне до края на годината поради комерсиалния спор сред Съединени американски щати и Китай и невъзможността страните да реализират покупко-продажби между тях.

" Няма от кое място да се внесе задоволително месо за Китай. Цените на някои места се усилиха, макар слабото търсене, което е знак за едва повишаване на предлагането. Цените за кг свинско са били 21,55 йени на 14-и юни, с 12% повече от същия месец за миналата година ", споделя Джим Хуанг, основен изпълнителен шеф на China-data.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР