Най-големият жилищен комплекс в София, изграден преди 1989 г., "Люлин"

...
Най-големият жилищен комплекс в София, изграден преди 1989 г., "Люлин"
Коментари Харесай

Панелките в Люлин и Връбница - най-евтини в София

Най-големият жилищен комплекс в София, построен преди 1989 година, "Люлин " е с най-ниски цени на жилищата от 860 евро/кв.м от всички панелни здания в столицата. Това сочат данните за първото тримесечие на една от огромните посреднически организации в страната, написа в. "Монитор ".
На второ място по-ниски цени остава „ Връбница “, където междинните цени на покупко-продажбите за интервала е била 960 евро/кв.м. На равнище под един бон в евро (970 евро) на квадратен метър са били и подписаните покупко-продажби в региона на „ Студентски град “. В останалите най-популярните измежду купувачите квартали цените са били следните: „ Кръстова вада “ – 1300 евро/кв.м, „ Манастирски ливади “ – 1225 евро/кв.м, Драгалевци – 1260 евро/кв.м, „ Полигона “ - 1320 евро/кв.м, „ Дианабад “ – 1280 евро/кв.м, „ Младост “ – 1215 евро/кв.м, „ Лагера “ – 1180 евро/кв.м, в необятния център на София – 1100 евро/кв.м, „ Банишора “ – 1030 евро/кв.м.
Брокерите регистрират растящи покупко-продажби, засилено търсене и растеж на цените белязаха първите месеци на годината на фона на новите талази на пандемията.
"Жилищният пазар направи доста мощен старт на 2021 година Активността беше по-голяма и от началото на 2020 година преди пандемията, и от същия интервал на 2019 година, като на моменти беше даже еуфорична. По всичко проличава, че жилищният пазар е преодолял пандемичната рецесия и продължава възходящия си цикъл на развиване ", разяснява Полина Стойкова изпълнителен шеф на Bulgarian properties.
Новите трендове на пазара, които се породиха от пандемията от COVID-19, не престават да бъдат настоящи и през тази година. Разгръщат се в по-голям мащаб и стават по-интензивни заради по-добрата осведоменост на хората и все по-ясното осъзнаване на жилищните им потребности.
По думите на Стойкова, купувачите са се пренастроили към новата действителност и доста прагматично и умерено подхождат към избора на парцел, преценяват добре потребностите и опциите си и относително бързо взимат решения. Собственият дом става все по-голям за фамилиите. Наред с това, за следващ път се затвърди ролята на парцелите като сигурен актив, към който хората се обръщат за влагане на спестяванията си в интервали на неустановеност и рецесия.
Средната обща цена на закупените жилища е 109 530 евро при приблизително за 2020 година 100 260 евро. В тези данни виждаме както отражението на нарастването на цените, по този начин и смяната в структурата на закупените жилища и повишаването на каузи на по-големите жилища.
Новосключените покупко-продажби в София през първото тримесечие на 2021 година бележат растеж от 20% по отношение на 2020 година и към 10% по отношение на 2019 година Това демонстрира, че жилищният пазар освен че е наваксал и се е възстановил от паузата по време на пандемията, само че и че продължава своя прогресивен цикъл на развиване.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР