Най-големият хедж фонд в света Bridgewater „залага" милиарди за загуби

...
Най-големият хедж фонд в света Bridgewater „залага" милиарди за загуби
Коментари Харесай

Bridgewater залага за милиарди загуби на големите европейски компании

Най-големият хедж фонд в света Bridgewater „ залага " милиарди за загуби на огромните европейски компании, оповестява австрийският всекидневник Wienerzeitung. Още от края на януари вложителят е на къси позиции в доста компании от водещия немски показател DAX, в това число Deutsche Bank, Allianz, BASF и Siemens, прецизира Инфосток.

Залозите, които Bridgewater е направил за бъдещи загуби в общо 13 компании от DAX възлизат на съвсем 6 милиарда евро. Подобен вид залагания международният хедж фонд е направил и във Франция, Италия, Холандия и Испания, като е вложил в къси позиции милиарди евро.

При продажбата на къси позиции, вложителите заемат акции, с цел да ги продадат. Те се надяват да изкупят скъпите бумаги по-евтино до края на заемния интервал и да могат да се възползват от разликата като облага. За хедж фондовете е особено, че те постоянно употребяват къси продажби за загуби на обособени компании, само че подобен огромен
залог за голям брой компании от разнообразни промишлености в разнообразни страни, какъвто е този на Bridgewater е много необикновен.

В момента Bridgewater има активи на стойност $160 милиарда и е заел позиции за стопански спад в Европа. "Икономиката е в късната фаза на възобновяване ", написа Рей Далио - един от създателите на Bridgewater. - "Ние не знаем тъкмо какъв брой надалеч от върха си са финансовите пазари и стопанската система като цяло, само че знаем сигурно, че пазарите на облигации са минали пика. Аз се безпокоя за това по какъв начин ще наподобява идната рецесия, даже да е малко евентуално, че тя ще пристигна скоро "., добавя той.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР