Най-големият европейски пазар за електромобили задмина Съединените щати и това

...
Най-големият европейски пазар за електромобили задмина Съединените щати и това
Коментари Харесай

В Германия купуват повече електрически автомобили отколкото в Калифорния. Това е добра новина за Tesla

Най-големият европейски пазар за електрически автомобили задмина Съединените щати и това може да значи единствено положителни вести за наличието на Tesla в района.

Германия записва 98 370 автомобила с акумулаторни акумулатори през първите 9 месеца на 2020 година, съгласно нов отчет на основаната в Берлин Schmidt Automotive Research, в съпоставяне със 73 166 в Калифорния, където растежът се забави тази година, предава Business Insider.

Растежът в страната е подхранван от нападателни дотации до 9 000 евро на автомобил. Европейската комисия се надява да има 30 милиона електрически автомобила по пътищата в района до 2030 година, нападателна цел, която се надява да реализира с още по-строги правила за излъчванията.

" Голям почитател съм на Германия ", сподели Илон Мъск на неотдавна. Фабриката на Tesla покрай Берлин ще отвори порти през 2021 година с годишен целеви потенциал от 500 хиляди транспортни средства, повече от общия брой продажби на компанията за 2019 година

Но това не значи, че Съединени американски щати са ненужен пазар за Tesla отсега нататък. Избраният президент Джо Байдън има амбициозни климатични цели, с електрически транспортни средства. Той предложи данъчни заеми за потребителите, както и разширение на данъчните заеми за автомобилните производители. Последните са главен източник на новооткритите облаги на Tesla.

Байдън също по този начин се ангажира да преориентира покупките от 3-те милиона $ на американското държавно управление годишно на електрически коли, които се създават в страната.

Като цяло проектът може да спомогне за " 20-кратно нарастване на броя на електрозарядните станции, което в действителност би помогнало на електрическите транспортни средства ", съобщи през октомври Гарет Нелсън от CFRA Research. Tesla ще бъде явен победител в по-нататъшното внедряване на EV, сподели Нелсън.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР