Най-големият електрически самолет в света излетя в небето над Вашингтон,

...
Най-големият електрически самолет в света излетя в небето над Вашингтон,
Коментари Харесай

Първи полет на най-големия електрически самолет в света

Най-големият електрически аероплан в света излетя в небето над Вашингтон, Съединени американски щати, оповестява Евронюз. Самолетът беше във въздуха цели 30 минути и генерира нулеви въглеродни излъчвания.

Успешният полет беше сниман посредством лайвстрийм и следен от хора от целия свят. Той се разказва като „ значим стадий от преобръщането на транспортната промишленост и ускоряването на революцията в електрическата авиация “.

Разработен от компанията „ Magnix “, самолетът е кръстен Grand Caravan Cessna 208B и може да транспортира сред 9-14 души. Самолетът е с размер от 12,6 метра и може да подвига до 350 км в час.

„ Този първи полет на e-Caravan е стъпка по пътя към употребата на самолети на междинни дистанции с ниски цени, нулеви излъчвания, от и до по-малки летища “, споделя Рой Ганзарски, изпълнителен шеф на ‚Magniх “, в обществено изказване.

„ Тези електрически търговски самолети ще оферират въздушни услуги по метод, който по-рано не беше вероятен ", добавя той.

Самолетните мотори отделят въглероден диоксид (CO2) и други парникови газове в земната атмосфера, които способстват за ускоряването на световното стопляне.

„ Авиацията е всъщност промишленост на изкопаеми горива, която всеки ден гълта 5 милиона барела петрол “, написа екологичният социолог Роджър Тиърс. Вторият проблем е „ поколението easyJet “, „ тези, които към този момент летят - летят повече от всеки път. Това увеличаващо се търсене на пасажери значи, че броят на пътническите самолети в небето ни ще се удвои до 2035 година “, продължава Тиърс.
 
The company that created this electric plane believes that all flights of less than 1,000 miles could be completely electric by 2035.
— DecarboN8 (@N8Decarbo)

Според ICCT (Международният съвет за чист транспорт), излъчванията на CO2 от всички търговски полети през 2018 година възлизат на 918 милиона метрични тона. Това е еквивалент на потреблението на сила от над 105 931 225 домове за година.
 
We may not have flying cars by 2020, but fully electric aeroplanes are pretty cool too!
— Projjwal Dhar (@ProjjwalDhar)

Но специалистите споделят, че електрическите самолети са наближаващата огромна смяна. Понастоящем в интернационален проект се създават към 170 плана за електрически самолети - цифра, която се е повишила с 50% от април 2018 година, сочат данни на консултантската компания „ Roland Berger ". Една от областите, които към момента изискват по-нататъшно развиване, е потенциалът на батериите, тъй че в бъдеще да могат да бъдат създадени огромни напълно електрически пътнически самолети.
 
First all electric plane flew 180 miles!
— Cary Cooper (@ProfCaryCooper)
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР