Най-големият дюнен комплекс в България Камчийски пясъци“ отново е защитена

...
Най-големият дюнен комплекс в България Камчийски пясъци“ отново е защитена
Коментари Харесай

Най-големият дюнен комплекс в България отново е защитена местност

Най-големият дюнен комплекс в България „ Камчийски пясъци “ още веднъж е предпазена околност, оповестиха от пресцентъра на Министерството на околната среда и водите /МОСВ/.

Министърът на околната среда и водите в оставка Юлиян Попов издаде заповед за оповестяване на предпазена околност „ Камчийски пясъци “, се показва от ведомството. „ Камчийски пясъци “ се намира в землищата на село Ново Оряхово и село Шкорпиловци , община Долни чифлик, област Варна, и е с обща повърхност 4537,794 дка.

Предложението за предпазената околност е от неправителствени организации , като е извършена процедура по Закона за предпазените територии /ЗЗТ/, разясниха от екоминистерството.

Министър Юлиян Попов възвърне предпазената околност „ Камчийски пясъци “, откакто през 2006 година заповедта за обособяването ѝ е била оповестена за оскъдна с решение на Върховния административен съд.

Защитена околност „ Камчийски пясъци “ е оповестена в сходство с член 33, алинея 1 от Закона за предпазените територии за запазване на най-големия дюнен комплекс в България , обхващащ всички типове дюнни местообитания, влажни намаления и влажни зони измежду дюните, както и прехода им към з аливни лонгозни гори и дъбови гори и местообитание на растителни и скотски типове, разясниха от пресцентъра.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР