Най-големите телекомуникационни компании в ЕС, включително BT, Deutsche Telekom и

...
Най-големите телекомуникационни компании в ЕС, включително BT, Deutsche Telekom и
Коментари Харесай

Телекомите от ЕС натискат американските гиганти да плащат повече за европейските мрежи

Най-големите телекомуникационни компании в Европейски Съюз, в това число BT, Deutsche Telekom и Telefonica, споделят, че Брюксел би трябвало да принуди американските софтуерни колоси да заплащат повече, с цел да употребяват европейски мрежи. Това оповестява вестник " Файненшъл таймс " (FT), като се базира на писмо, подписано от ръководителите на 20 европейски компании и адресирано до Европейската комисия и членовете на Европейския парламент.

Според създателите на писмото, задграничните корпорации, в това число Гугъл, които получават „ най-голяма изгода “ от телекомуникационната инфраструктура и подтикват растежа на трафика, би трябвало да поемат по-голяма тежест от разноските за потребление на мрежите. Трафикът на данни се усилва годишно приблизително с 20-30% - главно движен от " шепа " огромни американски софтуерни компании, се споделя в писмото.

За привличането на вложения и „ отбраната им са нужни регулаторни ограничения “, считат създателите му. „ Справедлив и симетричен принос на най-големите генератори на трафик към разноските за мрежова инфраструктура би трябвало да образува основата на новия метод “, прибавят те.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР