Най-големите търговци на стоки в света инвестират сериозно в обработка

...
Най-големите търговци на стоки в света инвестират сериозно в обработка
Коментари Харесай

Търговците на стоки залагат на големи данни и AI

Най-големите търговци на артикули в света влагат съществено в обработка на данни и разбор в конкуренция за развиване на софтуерно преимущество пред противниците.

Групи като Vitol и Trafigura, която обичайно разчиташе на политически връзки, ръкостискания и логистични умения, с цел да реалокира естествени запаси от отдалечени места до искащи купувачи, от ден на ден се концентрира върху това по какъв начин да приложи изкуствения разсъдък в най-физичните промишлености.

„ В една това е конкуренция във въоръжаването “, сподели Ръсел Харди, основен изпълнителен шеф на Vitol, най-големият търговец на нефт в света, пред FT Commodities Global Summit в Лозана този месец. Търговските къщи се стремят да употребяват AI по два съществени метода, сподели той - да подобрят успеваемостта на бизнеса и да развият комерсиално „ преимущество “, като имат повече аналитична мощност от съперниците.

„ Мисля, че всички се опитваме първо да стигнем до Луната “, сподели Харди. „ Но бих споделил, че това оказва помощ за успеваемостта на бизнеса през днешния ден...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР