Най-големите поборници за правосъдие и за изчистване на съдебната система

...
Най-големите поборници за правосъдие и за изчистване на съдебната система
Коментари Харесай

Нещо ужасно причиниха на Руди Гела по БНР! Депутат така не е бил унижаван в ефир

Най-големите поборници за правораздаване и за изчистване на правосъдната система би трябвало да са подготвени да изчистят името си. Лошо усещане прави, когато всяко едно обвиняване се разчита като политическа офанзива. Това сподели пред Nova News политологът Цветанка Андреева във връзка настояването на депутатския имунитет на Радостин Василев от „ Продължаваме промяната “-„ Демократична България “.
„ Започвам да си мисля, че в случай че някой желае да бутне персонално основния прокурор – това дали обслужва публичния интерес или олигарсите в България търсят някакъв реванша за правосъдната промяна? Слаб прокурор не е в отбрана на публичния интерес “, съобщи тя.„ Силно се надявам този проблем да излезе от равнището на внушения и да влезе в някаква конкретика “, сподели от своя страна политологът Христо Панчугов.
„ Иначе е прочувствено, че Радостин Василев е решил, че той е най-големият поборник за промяна в правосъдната система. Надявам се това да бъде изпълнено със наличие. Две години и половина не сме я довели до на никое място в това отношение “, посочи той.
„ Радостин Василев би направил услуга на всички, в случай че спре да приказва за персонална офанзива против него и стартира да приказва за правосъдна промяна “, сподели Панчугов.
По отношение на  консултациите за сформиране на държавно управление  и бързането от страна на президента Андреева разяснява: „ Радев може да има проект, само че този проект се реализира от Народното събрание. Тук главната отговорност е на парламентаристите. Президентът Радев е потвърдил, че постоянно вплита лична тактика в тази процедура “.
„ Следва нов удар, който би трябвало да стартираме да понасяме от през днешния ден, че няма да могат да образуват държавно управление “, добави тя.
По думите ѝ, пред ПП-ДБ стои огромен проблем, защото: „ Единственият сътрудник, който се обрисува за тях, това е ГЕРБ. Никой различен не се е обявява като техен сътрудник. Така че те желаят ли да ръководят тази страна и по какъв начин желаят да ръководят? “.
„ Ако проектът е да загубим времето на българските жители, по-добре да се извървява тази процедура и да отидем на избори “, уточни Христо Панчугов.
„ И Политическа партия и ГЕРБ би трябвало към този момент да приказват за разработване на нов общ модел, в който има равнопоставено партньорство. А не непрестанно да се приказва за разграждане на някакъв модел. Това води до обезсилване на институциите “, посочи Андреева и добави, че в противоположен случай тези партии ще отпаднат от играта.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР