Най-големите пивовари в света се надяват, че по-топлото време и

...
Най-големите пивовари в света се надяват, че по-топлото време и
Коментари Харесай

Бирата измества коктейлите, благодарение на Евро 2024 и Олимпиадата в Париж

Най-големите пивовари в света се надяват, че по-топлото време и огромните спортни събития това лято ще им оказват помощ да се възстановят от „ бруталната “ 2023 година, само че производителите на спиртни питиета могат да се изправят пред провокации през идващите месеци, написа Investor, цитирайки информация на Bloomberg.

Heineken, Carlsberg и Anheuser-Busch InBev са измежду фирмите за бира, които ще завоюват, в случай че положителното време съвпадне с футболния шампионат Евро 2024 през юни и юли, предвиждат анализатори.

Европейските футболни шампионати оказват помощ за увеличение на продажбите на бира в Европа, изключително в по-големи страни като Англия, Франция, Испания, Италия и Германия, разяснява анализаторът на Bloomberg Intelligence Дънкан Фокс. Ако тези страни напреднат към последните стадии на шампионата, както се чака, пивоварите евентуално ще запишат скок в размерите. Коефициентите за залагане демонстрират, че тези страни са любимци, като Англия води групата. Германия, Обединеното кралство и Испания пък са измежду 10-те най-големи консуматори на бира в света, сочат данни на Statista.

„ Ако имаме сюжет на хубаво лято, Англия против Италия на финалите, или Англия против Франция, това, несъмнено, ще бъде много потребно за промишлеността “, счита анализаторът на Barclays Лорън Уайът.

Пивоварите, в това число Carlsberg, чакат по-хубавото време да усили продажбите това лято след спада предходната година, когато хората избягваха да посещават заведения и в последна сметка консумираха по-малко бира. Главният изпълнителен шеф на Heineken Долф ван ден Брик назова предишното лято „ брутално “ поради количеството дъжд в цяла Европа през юли и август, което задържа хората на закрито. Компаниите може и да имат по-добра 2024 година, която съгласно Британската метеорологична работа ще бъде по-топла от предходната година.

Баровете чакат крановете да потекат през лятото, когато продажбите нормално са по-високи, разяснява ръководителят на JD Wetherspoon Тим Мартин.

Той разпорежда „ огромни очаквания за ирландско лято “ със мощни продажби на Guinness, която „ нормално се свързва с по-възрастни мъже, които я употребяват, само че в този момент стана доста съвременна измежду по-младите хора “, показва Мартин. Големите футболни шампионати дават по-малък подтик на веригата, в сравнение с конкурентни места, тъй като JD Wetherspoon демонстрира единствено огромните игри и не е толкоз съсредоточена върху спорта.

За производителите на коняк, водка и аперитиви, обаче, прогнозата не е толкоз розова. Европейските производители на алкохолни питиета се борят да запазят представянето си от пандемията в Съединени американски щати, където тласъците и рестриктивните мерки за стоене вкъщи способстваха за взрив на потребителските разноски, разяснява Уайът пред Bloomberg News. Освен това са по-зависими от американския пазар, в сравнение с европейските пивовари.

„ Имаше упования, че навиците на хората ще се оформят дотам, че в случай че сте се научили да вършиме коктейли вкъщи, може да продължите да ги вършиме и след блокадите “, споделя той. „ Но това, което видяхме в данните от последната година, е, че целият напредък по време на пандемията е в действителност изгубен “.

Опитът да се продават марки от висок клас на потребителите в Съединени американски щати беше сложна задача през 2023 година, защото икономическите провокации се задълбочиха. Тази наклонност може да се резервира и през 2024 година Бирата, въпреки това, се възползва от статута си на „ ежедневна покупка “, която притегля и консуматори с по-ограничени бюджети, счита Дънкан Фокс от BI.

Същевременно производителите на спиртни питиета към момента се пробват да понижат инвентара си, откакто търговицте на дребно и едро се запасиха добре по време на пандемията. Бирата не страда от същия проблем, защото има доста по-кратък период на валидност, посочва анализаторът на Morgan Stanley Сара Саймън.

И въпреки всичко коктейлите не са изцяло загърбени. Британският търговец на хранителни артикули J Sainsbury да вземем за пример съобщи, че чака напитките на основата на ром и текила да стават все по-популярни. Освен това чака хората да стартират да пият разнообразни типове Spritz, оттатък известната версия Aperol. И въпреки че се предвижда бирата да се оправи добре това лято, тя също е уязвима към инфлация и спад. Пивоварите бяха принудени да покачат цените, с цел да не престават да усилват приходите си, защото потребителите понижават количествата, които употребяват.

Предизвикателствата нарастват и за производителите на спиртни питиета в Китай. Силната Лунна нова година даде подтик, само че слабото потребителско доверие, намаляващото младо население, което от ден на ден заобикаля нощните клубове, и опасността от мита върху промишлеността за коняк могат да продължат да попречват Remy Cointreau и Pernod Ricard, разяснява Уайът.

„ Има причина да бъдем малко по-оптимистични за потребителите в Съединени американски щати “, споделя той. „ Аз съм доста по-песимистично надъхан към китайския пазар, тъй като доста от тези опасения в действителност наподобяват много структурни. “

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР