Най-елитният и очакван приз за млади творци в България Наградата

...
Най-елитният и очакван приз за млади творци в България Наградата
Коментари Харесай

Актьорски дует атакува наградатa за Полет в изкуството „Стоян Камбарев“

Най-елитният и предстоящ приз за млади създатели в България Наградата за Полет в Изкуството „ Стоян Камбарев “ ще бъде връчен на 26-и априлза тринадесети следващ път. Борбата за статуетката е жестока, имайки поради забележителните качества и безспорни триумфи на номинираните за Наградата, която сбъдва фантазии и прекатурва ориси!

За първи път от години насам в категория АКТЬОРСКО МАЙСТОРСТВО спечелилите са двама- една ексцентрична и доста ефектна екранна двойка - ЙОАН ПОПОВ и АЛЕКСАНДЪР ГРИГОРОВ. Те са видяни от журито, поради изключителната си екранна симбиоза, партньорство и органично актьорско наличие в дипломния филм на режисьора Крис Захариев -  „ Един асансьор разстояние “, който е част от " Short Film Corner " на кинофестивала в Кан 2021 и притежател на доста интернационалните награди. Двамата състуденти приключват НАТФИЗ “Кръстьо Сарафов “ в класа на проф. доктор Ивайло Христов. На сцената на образователния спектакъл играят в „ Суматоха “ от Йордан Радичков и печелят Награда " Златен Кукерикон " в категория " Млада Надежда ".

Йоан Попов е на 23 години от гр. Габрово. Учи в Национална Априловска гимназия, профил история, а по-късно стартира и професионалния си актьорски път.  Занимава се и с музика - пее, свири на китара, пиано и барабани. Многостранния гений на Йоан му дава ентусиазъм да композира лична музика като занимание.   Освен в „ Един асансьор разстояние “ има водеща роля и във кино лентата „ Почти един път “ на режисьор Теодора-Косара Попова. Участва в 4 мюзикъла на Държавна Опера Варна, измежду които са „ Цар Лъв “ с режисьор Петко Бонев и рок мюзикъла „ Коса “, с режисьор Борис Панкин. Реализира театрални планове през съдружие Суматоха и продължава да играе дипломните си спектакли на Софийска сцена.

Йоан намира изкуството на всички места и във всичко. За него той споделя:

„ За мен това е изкуство. Истина. Любов. Всеки го има, всеки го демонстрира, не всеки си дава сметка. Обичам хората. Пълни сме с изкуство, за което не подозираме. Жалко, че се стремим към това да го изобразяваме. Но имам вяра, че ще се научим. С доста обич. С доста истина. “

Александър Григоров (31г) приключва строителна гимназия с геодезия и следва за малко българска лингвистика, само че сцената го влече и стартира да посещава актьорската студия на Малин Кръстев към Младежки спектакъл “Николай Бинев “. След НАТФИЗ, става част от трупата на Сатиричен спектакъл “Алеко Константинов “. Там взе участие в  „ Марихуаната на мама е най–добра “ с реж. Андрей Аврамов “Нещо се обърка “ и “Сатирично кабаре “ с реж.Николай Младенов, “Криворазбраната цивилизация “ с реж.Николай Урумов. Театралните му превъплъщения са неизброими. Снимал е в британския ефирен сериал „ Plebs “.

„ Изкуството е пътешестване в себе си. Изкуството е терапия. Изкуството е раждане. Изкуството е живот. “ – споделя Александър за изкуството.

Вижте къс филм за Александър Григоров и Йоан Попов:



Останалите номинирани за Наградата за Полет в Изкуството „ Стоян Камбарев “ са  контрабасистът Калина Андреева, балерината Емона Георгиева, образният актьор Александър Лазарков и театралният режисьор Бюрхан Керим .

Вижте всички номинирани за 2022 г:  

Пет номинации, един притежател на мечтаната премия! Победителят ще грабне знаковата бронзова статуетка на художника Кольо Карамфилов и парична награда в размер на 3 000 лева! Най-важното обаче е, че освен той, само че и всички номинирани ще получат сериозна поддръжка за реализирането на съответни техни арт планове и ще станат част от фамилията на Фондация „ Стоян Камбарев “, която дава криле и сбъдва  фантазиите на младите и надарените.

Кой ще завоюва Наградата за Полет в Изкуството, носеща името на незабравимия сценичен режисьор Стоян Камбарев, дефинира жури, в което влизат членовете на Фондацията отпред с Председателя на УС, актрисата и продуцент Деси Тенекеджиева.

Церемонията за връчване на Годишните Награди на Фондация „ Стоян Камбарев ” ще се състои на 26-и април в JOY Station. Именно тогава онлайн публиката за четвърти път ще избере и носителя на НАГРАДА ЗА КИНО 355 (три-пет-пет).

3-ма млади кинорежисьори, селектирани от влиятелно интернационално жури, ще снимат и показват 5 минутен игрален филм единствено за 5 дни . Имената на определените финалисти са Лора Маркова, Антоний Христов и Орлин Менкаджиев. Един от тях ще заслужи статуетка и 10 000 лева за идващия си филм, след гласоподаване онлайн от всички посетители на Церемонията, които ще гледат премиерно лентите и ще изберат своя филм- любимец.

Водещ на церемонията обичайно ще бъде Ники Кънчев , а публиката ще се наслаждения на доста изненади, класно шоу, кино, музика и незабравими страсти!

Церемонията за връчване на Наградите на Фондация „ Стоян Камбарев “ е включена в Националния културен календар на Министерство на културата и е част от Календара на културните събития на Столична Община. Осъществява се с поддръжката на Министерството на Културата и Столична Община, с формалното партньорство на УниКредит Булбанк, БОН МАРИН, РИСК Инженеринг, Разсадник НАНОВСКИ и с помощта на КАРИ Резидънс, IDEAcomm,Технополис, Prime Development, SSG, Винарска маза Катaржина Естейт, Перно Рикар България, MERCI,  Rois, Sofia Residence Boutique Hotel и VIP Security.

Продуцент е NOVA film - компанията на Деси Тенекеджиева.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР