Най-доверените хора на британския премиер Борис Джонсън твърдят, че бунтарите

...
Най-доверените хора на британския премиер Борис Джонсън твърдят, че бунтарите
Коментари Харесай

Борис Джонсън твърди, че не знае за сплашване на торите, които искат оставката му

Най-доверените хора на английския министър председател Борис Джонсън настояват, че бунтарите в Консервативната партия са разколебани за това дали могат да съумеят да го смъкват от поста. В същото време обаче има сведения, че на „ Даунинг стрийт “ са нервни, тъй като се чака, че следствието на събиранията по време на локдаун ще навреди на премиера.

Организационнните секретари на Консервативната партия бяха упрекнати през вчерашния ден в „ мръсни тактики “ на заплашване и изнудване на разбунтувалите се тори, които желаят оставката на премиера. Поне пет депутати са декларирали, че са загрижени от опасност на държавното управление, че може да откаже финансиране в техните изборни региони или пък, че в пресата ще бъдат оповестени материали, които ще навредят на тяхната известност. Борис Джонсън съобщи, че няма сведения за сходни закани към депутатите. Но както написа в „ Туитър “ водачът на Зелената партия Карълайн Лукас: „ Премиерът сподели, че не знае нищо за изнудването, само че той сподели, че не знае нищо и за празненствата на Даунинг стрийт “.

Макар и съдружниците на Джонсън да считат, че е съвсем неизбежно да се стигне до гласоподаване на избор на съмнение, те са уверени, че министър председателят ще го завоюва, тъй като бунтарите са разколебани. Все още няма изясненост какъв брой писма с искане на подобен избор са подадени, само че нужната численост 54 очевидно още не достигната след коментара на ръководителя на „ Комитет 1922 “ Греъм Брейди, че до момента в който не успее да отвори вратата на офиса си от постъпили писма, избор няма да има.

Докладът на държавния чиновник Сю Грей обаче може да промени нещата, а към този момент има известия, че тя е събрала задоволително уличаваща в провинения Джонсън и държавното управление информация. Докладът се очава идната седмица.

Близък на Тереза Мей, предшественичката на Борис Джонсън, в това време съобщи, че въпреки и да пази безмълвие, тя би се зарадвала, в случай че види „ натрит носа “ на Борис Джонсън, само че не би триумфирала, защото цялата драма просто отвлича вниманието от в действителност значимите за решение проблеми в страната. Джонсън изигра основна роля при свалянето на Мей през 2019 година.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР