Най-доброто време за лягане е между 22 и 23 ч.

...
Най-доброто време за лягане е между 22 и 23 ч.
Коментари Харесай

За сърцето е полезно да си лягаме между 22 и 23 ч.

Най-доброто време за лягане е сред 22 и 23 ч. и то спомага за здравето на сърцето , сочи английско изследване измежду 88 000 доброволци, представено от BBC.

Според екипа, провел проучването, има връзка сред синхронизирането на съня с вътрешния часовник на тялото и понижения риск от инфаркт и инсулт. Естественият 24-часов темп на тялото е значим за благополучието и бдителността. Той може да окаже въздействие и върху

За задачите на изследването, оповестено в European Heart Journal, откривателите са събирали данни за времето на сън и бодърстване в продължение на седем дни посредством сходни на смарт часовници устройства, носени от доброволците.

След това те наблюдавали какво се случва със здравето на доброволците във връзка с сърцето и кръвоносната система в продължение на приблизително шест години.

Над 3000 от участниците развили сърдечносъдово заболяване , като доста от случаите били при хора, които са си лягали по-късно или по-рано от " идеалното " време сред 22 и 23 ч.
 В Деня на сърцето: Нови методики за лекуване и заболеваемост
В Деня на сърцето: Нови методики за лекуване и заболеваемост

У нас сред 60-65% е смъртността от сърдечно-съдовите болести

" Въпреки че не можем да създадем умозаключение за причинно-следствена връзка от нашето изследване, резултатите демонстрират, че може да наруши вътрешния ни часовник, което да има неподходящи последствия за сърдечно-съдовото система ", споделя създателят на проучването доктор Дейвид Планс.

По думите му най-лошо е да се ляга чак след среднощ, тъй като това понижа вероятността да забележим изгрева, който " нулира " вътрешния ни часовник.
 Учени сигнализират за „ световна рецесия на съня”
Учени сигнализират за „ световна рецесия на съня ”

Това демонстрира ново проучване

По думите на Реджина Гиблин, старша сестра в Британската фондация за сърдечни болести, изследването демонстрира, че за множеството хора " заспиването сред 22 и 23 ч. е най-подходящо за поддържане на положително здраве на сърцето в дълготраен проект. "

Достатъчното количество сън е значимо за общото ни богатство и множеството възрастни би трябвало да се стремят към седем до девет часа сън на нощ , добавя тя.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР