Най-доброто веган масло – как да си направим сами? Малко

...
Най-доброто веган масло – как да си направим сами? Малко
Коментари Харесай

Най-доброто веган масло – как да си направим сами

Най-доброто веган масло – по какъв начин да си създадем сами? Малко неща в живота са по-утешителни от огромна кутия със сладолед. Но какво би трябвало да направи веганът, когато го обхване сходно предпочитание? Все отново маслото е неразрешено, когато спазвате растителна диета.

Няма причина да се сбогувате с усета на маслото, в случай че се стремите да намерите способи да намалите потреблението на скотски артикули. Днес има повече други възможности за веганско масло от всеки път. А доста марки са толкоз вкусни, че в никакъв случай няма да пропуснете същинското.

Веганските сортове масло се оферират в необятна гама от усети и текстури. В взаимозависимост от това по какъв начин планирате да го употребявате, сигурно има налична алтернатива, която ще отговори на вашите потребности.

Какво е веган масло и по какъв начин да си създадем най-хубавото веган масло?

Маслото е съставна част, която е толкоз значима за кулинарията, че постоянно е мъчно да си представим рецептите без него. Това кремообразно твърдо вещество се състои от над 75 % лой и прибавя по този начин нужната конструкция и текстура към сладкишите, в които се подготвя.

Мазнината в маслото реализира това мечтано качество посредством покриване на брашното, тъй че глутенът да не се развива прекомерно доста. Освен това работи за хващане на въздушните мехурчета, с цел да усъвършенства текстурата и да работи като набухвател. Без тази основна съставна част печените артикули постоянно наподобяват много зле.

Докато „ същинското “ масло механически би трябвало да бъде направено от млечни артикули, неотдавна има и разнообразни артикули за хората, които търсят метод да допълват своите ястия без помощта на животните.

Веганското масло може да се състои от случаен брой съставки – от кокосово масло до соя и даже фъстъци. А доста артикули са дефинирани по този начин, че да възпроизвеждат текстурата и консистенцията на елементарното масло за печене.

Каква да кажем за палмовото масло?

За да се имитира характерността на елементарното масло да е твърдо при стайна температура, само че елементарно да се разтопи. Дори и най-хубавото веган масло от магазина може да бъде дефинирано с палмово масло. Формулирано от плодовете на палмовото дърво, това универсално масло се употребява за изработката на сапун, козметични артикули, домашен почистващи препарати и веганска храна.

Палмовото масло обаче има някои злокобни последствия за планетата. Световният фонд за дивата природа показва, че повърхност с размерите на 300 футболни стадиони се разчиства на всеки час, с цел да се обезпечи място за производството на палмово масло. Това голямо равнище на обезлесяване заплашва доста типове с изгубване, в това число орангутана и суматранския тигър.

Ако нищо не се промени, тези животни могат да изчезнат от дивата природа през идващите пет години. Много марки вегански масла се оправят с тези опасения, като доставят своето палмово масло единствено от устойчиви източници. Ето за какво е по-добре да си извършите сами веган масло. Да забележим по какъв начин става това.

Как да си създадем сами най-хубавото веган масло?

Как да извършите свое лично веганско масло? Този въпрос постоянно изниква в живота на веганите. Ако желаете цялостен креативен надзор върху съставките във вашето веган масло, тогава за какво не си извършите свое лично? Следващите предписания са лесни за подготвяне и могат да бъдат приготвени по всевъзможен метод!

1. Веган масло без ядки и соя

Fork & Beans дава указания за извънредно елементарна рецепта за веган масло, която се основава на кокосово масло, морска сол, рапично масло и немлечно мляко. Не се изисква палмово масло и има дребен късмет да провокира алергии. Съставките са:

  • 1 1/2 чаша разтопено рафинирано кокосово масло
  • 1/2 чаша немлечно мляко (неподсладено)
  • 1/4 чаша рапично масло или зехтин
  • 1/2 ч.л. морска сол
  • 2 супени лъжици течен лецитин

Поставете всички съставки в блендер и обработете на междинна скорост за към 1 минута. Изсипете в подобаващ съд (например силиконова форма). Поставете го в хладилника за няколко часа, до момента в който стегне или във фризера, с цел да се втвърди по-бързо.

Доматен сок за зимата по разнообразни предписания – в този момент е времето

2. Масло от кашу и кокос – най-хубавото веган масло

Ако желаете кремообразно веган масло с твърда текстура за идната си рецепта, пюрето от кашу е основната съставна част, с цел да го извършите вълшебно. Ето рецептата:

  • 1/3 чаша сурово кашу или соево мляко
  • 2/3 чаша вода
  • 1 чаена лъжичка ябълков оцет
  • 1/4 чаена лъжичка морска сол
  • 2/3 чаша сурово кокосово масло (на стайна температура)
  • 1 супена лъжица плюс 1 чаена лъжичка органично рапично масло или масло по ваш избор
  • 1 претъпкана чаена лъжичка недопечен слънчогледов лецитин или соев лецитин
  • 1/4 + 1/8 чаена лъжичка гума гуар (или ксантанова гума)

Накиснете кашуто за няколко часа. Подгответе всичките си съставки и формите, с цел да можете да работите бързо. В кухненски робот смесете кашуто и водата и разбъркайте, до момента в който получите безпрепятствено пюре. Консистенцията би трябвало да е като крем.

Изсипете пюрето от кашу в купа, прибавете ябълковия оцет и солта. Разбъркайте и оставете настрани за към 10 минути. Трябва да се сгъсти малко. Почистете кухненския робот. Ако вашето кокосово масло не е на стайна температура, можете да го загреете, до момента в който се разтопи и по-късно да го оставите да се охлади до стайна температура.

Добавете кокосовото масло, сместа от пюре от кашу, слънчогледовия лецитин и гумата гуар в кухненския робот. Обработвайте за към 2 минути, до момента в който стане изцяло гладка. Изсипете сместа във формата и я замразете, до момента в който стане твърда, към час или повече.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР