Най-доброто средство срещу махмурлук е въздържанието от алкохол. Новогодишната нощ

...
Най-доброто средство срещу махмурлук е въздържанието от алкохол. Новогодишната нощ
Коментари Харесай

9 съвета срещу тежък новогодишен махмурлук

Най-доброто средство против махмурлук е въздържанието от алкохол. Новогодишната нощ обаче надали е най-подходящото време да страним от чашката. Все отново, с цел да не посрещнем Новата година с тежък махмурлук, специалисти предлагат да се придържаме към следните рекомендации:

Преди началото на новогодишния ваучър – не празнувайте на празен корем

Остротата на махмурлука зависи и от типа на признатата храна. Експерти от Съединени американски щати предлагат преди да се отдадем на новогодишен запой, да си „ подложим “ с блюда, съдържащи мазнини, протеини и въглехидрати. Особено уместно за задачата е аленото месо, защото е богато на витамини от B групата и на аминокиселини, които елементарно преработват алкохолните субпродукти.

Набавете си витамини

Масово се счита, че в основата на махмурлука е обезводняването. Според анестезиолога доктор Джейсън Бърк обаче роля играят също оксидативният стрес и възпалителните процеси. В случая на помощ могат да се притекат мултивитамините. Експертът предлага преди да пийнем сок от нар, преди посегнем към чашката с алкохол.

В новогодишната нощ не смесвайте питиетата

Различните типове алкохол оказват разнообразни резултати върху пиещите. Поради тази причина здравният и фитнес специалист Джеймс Кросли предлага феновете на чашката да се придържат към едно и също пиво през цялата нощ.

Избягвайте шампанското

Можете да посрещнете Новата година с глътка шампанско, само че избягвайте пенливото вино като съществена напитка за празника. Смята се, че мехурчетата на шампанското форсират абсорбирането на алкохола, вследствие на което напитката ни опиянява по-бързо.

Пийте повече вода или спортни питиета през празничната нощ

Приемът на вода или спортни питиета сред питиетата ще ни помогне да се предпазим от обезводняване на идващия ден. Въпросните питиета възвръщат бързо течностите и електролитите, до чиято загуба води потреблението на алкохол.

Придържайте се към транспарантни напитки

Прозрачните напитки като джин и водка са за предпочитане пред „ нечистите “ уиски или ром. Според специалистите уискито със сода може да ни докара по-тежък махмурлук, в сравнение с водката с плодов сок.

Преди да си легнете

Преустановете приема на огромни количества вода. Придържайте се към рекомендацията да наблягате на течността в разгара на купона. Ако откакто сте завършили със запоя ви гони жадност, изпийте единствено една чаша вода, в случай че не желаете да тичате на шпации до тоалетната, до момента в който опияненият Ви организъм неистово се нуждае от оздравителен сън.

Вземете ибупрофен

Ибупрофенът преди лягане ще противодейства на неподходящите резултати от алкохола и ще понижи вероятността от мощно утринно главоболие.

На идната заран хапнете яйца

Яйцата са изключително ефикасно средство против препиване. Това им свойство се дължи на високите равнища на съдържащата се в тях аминокиселина цистеин. Цистеинът противодейства на токсичните резултати на ацеталдехида – химикал, пораждащ главоболие, гадене и други неприятни чувства от прекаляването с чашката.

По темата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР