Най- добрият ни състезател по ски ориентиране Станимир Беломъжев спечели

...
Най- добрият ни състезател по ски ориентиране Станимир Беломъжев спечели
Коментари Харесай

Станимир Беломъжев: Преди 10 години на същото място спечелих титлата с една секунда, сега я загубих заради две



Най- положителният ни играч по ски насочване Станимир Беломъжев завоюва сребърен орден в спринтовата отдалеченост на европейското състезание в Латвия. Отличието идва дни откакто двукратният ни международен първенец стана татко за повторно, Доколко бащинството се оказа катализатор за този триумф, чуйте в звуковия файл.

„ Не мога да кажа, тъй като бях объркан. Това не го чакахме. Терминът на жена ми беше за 11 февруари, надявахме се да ме изчака да се прибера от европейското състезание. Самият аз се изненадах, че съумях да се съсредоточвам, да се събера и да се стимулирам за стартовете и даже да взема орден, тъй като съзнанието ми, даже и сега не е на европейското шампионати, а е със фамилията ми “, това показа особено за БНР от Латвия Станимир Беломъжев.
Две секунди разделиха двукратният ни международен първенец от златното отличие

„ Не мога да кажа къде ги изгубих. По цялата отдалеченост. Мога да кажа, че това беше съвсем оптималният ми резултат и за първи път през живота си ме победиха с такава дребна разлика и да не скърбя. Преди 10 години имахме европейско състезание на същото място, на същия стадион. Точно на рожденият ми ден, на 16 февруари беше спринтовата отдалеченост и аз станах за първи път европейски първенец и то с една секунда преднина. Може би има баланс, тъй като в този момент 10 години по-късно съм втори, само че с две секунди разлика. Самата подготовка за това европейско състезание протече много мъчно. Жена ми имаше усложнена бременност и последния месец беше належащо да бъда около нея. Знаете какво беше времето в България декември и януари. Проведох напълно лятна подготовка, без да се качвам на ски. Последното ми качване на ски беше на 19 декември и по-късно се качих чак тук на европейското състезание. За това резултатите са повече от положителни “, обясни Станимир Беломъжев и добави:

„ Представянето на целият български тим на това европейско състезание (Антония Григорова и Андрея Дяксова), на фона на тази подготовка, която организирахме и ресурсите, най-много финансовите, с които разполага нашата федерация, се представихме на доста, доста положително равнище “
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР