Най-добрият български тенисист - Григор Димитров, записа първи успех от

...
Най-добрият български тенисист - Григор Димитров, записа първи успех от
Коментари Харесай

Григор Димитров с първа победа от месец насам

Най-добрият български тенисист - Григор Димитров, записа първи триумф от месец насам. Той се наложи с 2:0 сета (7:6/10/, 6:4) над Роберто Баутиста Агут в среща от втория кръг на Мастърс 1000 шампионата в Париж. Това бе едвам втора победа за Гришо в последния месец. Преди това той се оправи с Тенис Сандгрен на 1 октомври в Китай.

Първата част беше извънредно равностойна и разумно се стигна до тайбрек. Димитров стартира неприятно в него, допускайки минипробив след двойна неточност. Гришо обаче бързо направи резултата 6:3 и получи три поредни сетбола. Агут ги отрази и на собствен ред се добра до три благоприятни условия за затваряне на сета, само че ги пропиля. В последна сметка Димитров постави точка на разногласието с петия си сетбол.

Във втория сет Гришо поведе с 4:1 и изглеждаше сигурен победител. Нивото на играта му обаче спадна и Агут върна двата пробива. Димитров въпреки всичко стигна до 5:4, след което не сбърка при своето подаване за 6:4.

Така Гришо към този момент има 3 победи от 4 мача против този противник. В третия кръг българинът ще се сблъска с Марин Чилич.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР