Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще започне участието си на

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще започне участието си на
Коментари Харесай

Ясен е първият съперник на Гришо във Флорида

Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще стартира присъединяване си на шампионата в Делрей Бийч идната седмица с дуел против австралиеца Джордан Томпсън или квалификант. Това отреди тегленият довечера чоп за конкуренцията от сериите ATP 250 във Флорида. Българинът, който получи " уайлд кард " от уредниците, е подложен под №3 в схемата, което му разрешава да започва непосредствено от втория кръг.

Димитров е пласиран в долната половина на схемата, където се намира и поставеният под №2 представител на домакините Райли Опелка. Водач в тазгодишното издание на шампионата в Делрей Бийч е 13-ият в международната класация Камерън Нори, който тази седмица отпадна на четвъртфиналите в Ротердам след проваляне от Феликс Оже-Алиасим.

Иначе, в случай че Григор успее да доближи до четвъртфиналите, то там той може да се изправи против някой всред Максим Креси, Джон Милман, Тенис Сандгрен и Маркос Жирон. В неговата половина са още както Опелка, по този начин и Адриан Манарино и американският гений Брендън Накашима, с един от които е вероятен конфликт на полуфиналите.

Това ще е първи шампионат за Димитров от Australian Open насам, където той отпадна още във втория кръг след загуба от французина Беноа Пер с 1:3 сета. Предварително в неговата стратегия присъстваше присъединяване на провеждащата се тази седмица конкуренция в Далас, само че повторното заразяване с COVID-19 осуети проектите на първата ракета на България.
 Григор Димитров получи
Григор Димитров получи " уайлд кард " за шампионата в Делрей Бийч

Гришо към този момент тренира активно
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР