Най-добрият български тенисист Григор Димитров се надява през тази година

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров се надява през тази година
Коментари Харесай

Григор Димитров: Искам се представя по-добре на клей тази година

Най-добрият български тенисист Григор Димитров се надява през тази година да има повече триумфи на червени кортове. Серията от огромни шампионати на клей започва през тази седмица с " Мастърс " в Монте Карло, където Димитров главно живее и тренира.

" Това е първият " Мастърс " на клей. Радвам се, че още веднъж съм вкъщи. Хубаво е да си у дома. Приключих рано в Маями, тъй че получих опция да се върна, да имам задоволително време да се сготвям вкъщи, на тези кортове, на които скоро ще играя ", съобщи Димитров в изявление за АТР.

When you think positive, good things happen. @GrigorDimitrov @ATPWorldTour @ROLEXMCMASTERS ♠♥♦♣ pic.twitter.com/L1vWz1DN9M
— Krasimir Kaloyanov (@KrasiKaloyanov) April 15, 2018
" На клей всичко може да се случи. Това е една от настилките, на която преимущество имат освен тези, които се движат добре. За мен постоянно е било забавно да играя на алено. В последна сметка съм израснал на клея ", добави той.

Димитров, който е пети в международната класация, през предходната година записа 4 победи в 9 мача на алено, като отпадна в първия кръг на три от петте шампионата, в които взе участие, в това число и на " Мастърс " -а в Монте Карло.

Two beautiful backhands, side-by-side #RolexMCMasters @GrigorDimitrov @ThiemDomi pic.twitter.com/RTP53mqz19
— Tennis TV (@TennisTV) April 14, 2018
" Искам да се показва по-добре на клей спрямо предходните години. Това е задачата ми. Физически се усещам добре, движа се добре, за жалост до момента не успявах да печеля оспорваните мачове на алено. Надявам се да го трансформира. Първите дни са доста значими, с цел да свикнеш с придвижването на клей, да се предпазиш от травми, да се настроиш за приплъзванията... другите неща са много идентични. На алено най-вече обичам да приплъзвам, а най-лошото е, че маратонките се цапат доста ", сподели още Димитров с усмивка.

@GrigorDimitrov all smiles in Monte-Carlo pic.twitter.com/AZrDExWEFY
— Tennis Photos (@tennis_photos) April 15, 2018
Хасковлията е подложен под номер 4 в Монте Карло и започва непосредствено от втория кръг против спечелилия от мача сред Паоло Лоренци (Италия) и квалификанта Пиер-Юг Ербер (Франция).
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР