Най-добрият български тенисист Григор Димитров се класира за четвъртия кръг

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров се класира за четвъртия кръг
Коментари Харесай

Григор Димитров без загубен сет е на осминафиналите на Australian open

Най-добрият български тенисист Григор Димитров се класира за четвъртия кръг на Откритото състезание на Австралия. Поставеният под номер 18 Димитров отстрани испанеца Пабло Кареньо Буста с 6:0, 1:0 и отричане на противника поради заболяване.

Българинът не срещна особена опозиция от Кареньо Буста, който имаше забележими проблеми още от началото на мача на " Маргарет Корт Арина ". Той взе първите седем гейма след 10 печеливши удара и 20 непредизвикани неточности на испанеца.

Кареньо Буста изиска медицински таймаут след края на първия сет и опита да продължи, само че беше продънен на старта на втората част и се отхвърли след 38 минути на корта.

" Беше явно, че той не се усеща добре. Но това постоянно се отразява и на противника, тъй че аз съм удовлетворен, че резервирах централизация. Първите сетове при сходни условия са доста значими. Добре е за мен, че съумях да спестя доста сила ", разяснява българинът, който продължава напред без изгубен сет в първите си три срещи.

За място на четвъртфиналите Димитров чака спечелилия от дуела сред поставения под номер 3 и миналогодишен финалист в " Мелбърн Парк " Доминик Тийм (Австрия) и локалния любим Ник Кириос.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР